Index Vakbarát Hírportál

Hoppon maradhat 61 ezer szurkoló, aki csak Lionel Messi miatt vásárolta meg jegyét

2023. október 4., szerda 13:53

Több mint 61 ezer szurkoló váltott belépőt az Inter Miami szerda esti chicagói mérkőzésére az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS), jelentős részük azért, hogy lássa a pályán Lionel Messit, ám a világbajnok argentin támadó játéka még kérdéses, ezért vigaszdíjjal készül a házigazda Chicago Fire.

A hétszeres aranylabdás Messi sérüléssel bajlódik, és nem volt rajta azon a képsorozaton, amelyet a floridai alakulat közösségi oldalán megosztott az utazó játékosokról.

A Chicago Fire a honlapján tájékoztatta a drukkereket, hogy a 2024-es szezonra klubtagságot kiváltó szurkolóknak 250 dollárt (körülbelül 93 ezer forintot), illetve a többieknek, akik jegyet vettek az Inter Miami elleni mérkőzésre, 50 dollárt ír jóvá, függetlenül attól, hogy Messi játszik vagy sem a Soldier Fielden.

Korábban a legnagyobb létszámú közönség 1998. augusztus 8-án gyűlt össze a Chicago Fire stadionjában, akkor 37 122 néző előtt fogadták a Los Angeles Galaxy együttesét.

Messi – aki 12 mérkőzésen eddig 11 gólt szerzett – csapata legutóbbi három találkozóján nem volt a keretben, és nem játszott egy hete a US Open-kupa döntőjében sem, amelyben az Inter Miami 2–1-re kikapott a Houston Dynamo együttesétől.

A keleti főcsoportban 11. Chicago és az Inter Miami (13.) is pályázik a rájátszást érő legjobb kilenc hely egyikére, előbbire három, utóbbira négy találkozó vár még az alapszakaszban.

(MTI)

Rovatok