Index Vakbarát Hírportál

A Magyar Labdarúgó-szövetség azonnali hatállyal felmentette egyik munkatársát

2023. október 6., péntek 11:32

A Magyar Labdarúgó-szövetség pénteki közleményéből kiderül, hogy a szövetség azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól egyik munkatársát. Az indoklás szerint a meg nem nevezett illető ellen rendőrségi eljárás indult csalás gyanújával.

„A szövetség alapelve, hogy minden munkavállalója elfogulatlan és feddhetetlen legyen. Ezen elv kiemelten érvényes az egyesületekkel kapcsolatban álló munkatársakra. Az eset kapcsán fontos kiemelni, hogy a sportszervezeteknek adott támogatások és egyéb pénzügyi források elosztása szakmai alapon, többlépcsős döntéshozatali folyamatot követően zajlik. Ez garanciát jelent arra, hogy a folyamatba egy-egy személy semmilyen formában ne tudjon tisztességtelen módon beavatkozni, és hogy a támogatási összegek a megfelelő helyekre kerüljenek” – olvasható közelményükben.

A közleményben a felmentett munkatársat nem nevezték meg, további részletek egyelőre nem nyilvánosak.

És ha már a Magyar Labdarúgó-szövetséggel kapcsolatos pénzügyi támogatások jöttek szóba, múlt héten számoltunk be a megyei harmadosztályú Bajóti Szikra SE labdarúgócsapatáról. Az együttes ugyan még nem állt ki egyik mérkőzésére sem a szezonban, cserébe a szövetség tao-programján keresztül 104 millió forintért épül számukra kétszintes sportöltöző.

Rovatok