Index Vakbarát Hírportál

Megint kikapott a magyar válogatott csapata, két büntetőt hibázott a Leipzig

2023. október 7., szombat 17:44

A német labdarúgó-élvonal (Bundesliga) hetedik fordulójában a két magyar labdarúgót foglalkoztató RB Leipzig hazai pályán két büntetőt kihagyott, és gól nélküli döntetlenre végzett a Bochum ellen, míg a Schäfer Andrást nélkülöző Union Berlin sorozatban hetedik vereségét szenvedte el, ezúttal a Borussia Dortmundtól kapott ki.

Igen fordulatos mérkőzést játszott a Borussia Dortmund és az Union Berlin. A fővárosiak finom szólva sem voltak jó formában, legutóbbi hat mérkőzésüket elvesztették, a Bajnokok Ligája csoportkörében pedig előnyből bukták el a pontokat a Braga ellen. A szombat délutáni mérkőzésen Fullkrug szerzett vezetést a hetedik percben a hazaiaknak, majd néhány pillanattal később érkezett is az egyenlítés Gosens révén. Sőt, a félidőre az Union vonulhatott előnnyel, mivel Bonucci 31. percben értékesített büntetőjével magához ragadta az előnyt.

Nem tartott viszont sokáig a vendégek vezetése, a 49. percben Schlotterbeck, az 54. percben Brandt volt eredményes, így néhány pillanat alatt már a Dortmundnál volt az előny. A kegyelemdöfést 20 perccel a vége előtt Ryerson vitte be, így a vége 4–2.

A játéknap további mérkőzésein az RB Leipzig két büntetőt is hibázott, és gól nélküli döntetlenre végzett hazai környezetben a Bochum ellen. A Stuttgart tovább folytatja kiváló szereplését, most hátrányból fordított, és nyert 3–1-re a Wolfsburg ellen. 

BUNDESLIGA, 7. FORDULÓ

KÉSŐBB

VASÁRNAP

Rovatok