Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő! Megint 20 éves ásza vezérletével nyert a Real Madrid

2023. október 7., szombat 18:28

A spanyol labdarúgó-élvonal (La Liga) kilencedik fordulójában a Real Madrid Jude Bellingham vezérletével 4–0-ra kiütötte az Osasunát hazai pályán.

A fővárosiak már múlt hétvégén erődemonstrációt tartottak azzal, hogy az addigi éllovas Girona otthonában játszi könnyedséggel hozták el a győzelmet, ezzel pedig vissza is vették az éllovas pozíciót a tabellán. A hétközi Bajnokok Ligája-mérkőzésen a Napoli ellen aratott idegenbeli győzelmet Carlo Ancelotti csapata, majd következhetett a válogatottszünet előtti utolsó bajnoki mérkőzés.

Sokáig nem maradt kérdés, melyik csapat fogja nyerni a találkozót, mivel a Real Madrid már a kilencedik percben megszerezte a vezetést Jude Bellingham révén. Mondhatni, menetrendszerűen érkezett a gól az angol válogatott középpályástól, ezúttal Dani Carvajal passzát követően.

És ha egy üzlet beindul! Az 54. percben újra Bellingham zörgette meg az Osasuna hálóját, Valverdével kényszerítőzött a tizenhatoson belül, majd könnyedén szerezte meg saját maga és csapata második gólját. 

Bellingham ezzel már kilenc forduló után a nyolcadik gólját szerezte, arról nem is beszélve, hogy az eddigi Bajnokok Ligája mérkőzések mindegyikén betalált. A mérkőzés további szakaszában Vinícius Júnior, majd Joselu is betalált, így magabiztos, 4–0-s győzelmet aratott a csapat, és egészen biztosan a tabella élén zárja a fordulót. 

A Mallorca-Valencia mérkőzésen már a szünetre kialakult az 1-1-es végeredmény,  a Sevilla úgy tartott otthon egy pontot a Rayo Vallecano ellen, hogy a vendégek az első félidő közepén öt perc alatt kétgólos előnyre tettek szert, a házigazdák a szünet után szépítettek, és a ráadásban egyenlítettek.

LA LIGA 9. FORDULÓ

VASÁRNAP

Rovatok