Index Vakbarát Hírportál

Fontos győzelmet aratott a Zalaegerszeg, magabiztosan nyert az Újpest

2023. október 7., szombat 15:04

A Zalaegerszeg 2–1-re Mezőkövesden, az Újpest 2–0-ra nyert a Diósgyőr ellen, míg a Paks 1–1-re végzett Kecskeméten szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

Fél perc alatt helyzetbe került a ZTE, majd továbbra is támadásban maradt. Szűk negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, de a vendégek a folytatásban is megtalálták a rést a hazai védelmen, körülbelül tízpercenként nagy helyzetet teremtettek, illetve hagytak ki, előbb Croizet tekert a 16-osról a jobb kapufa mellé, majd Bedi kombinatív játék végén, egy szép csel után közelről lőtt, de Piscitelli lábbal védett.Aztán nagyjából ugyanennyi idő telt el, amikor megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg: 

Mance cselezett befelé a 16-os bal sarkánál és jobbal a hosszúba tekert. A Mezőkövesd viszont nem tudott gólveszélyt teremteni a vendégek kapuja előtt az első félidőben.

A második játékrész első felében is a zalaiak futballoztak lényegesen ötletesebben, aminek az lett az eredménye, hogy több nagy helyzetet alakítottak ki, egy alkalommal Ubochioma a felső lécet találta el. Teljesen váratlanul egyenlített a Mezőkövesd, de ehhez segítségre volt szüksége, jobb oldali beívelést követően a menteni igyekvő Evangelu a saját kapujába fejelt. A talált góltól lendületbe jött a hazai csapat, de egy gyors zalai támadásnál Mancét üresen találta a labda, a támadó pedig nem hibázott.

A jóval több helyzetet kialakító ZTE megérdemelten szerezte meg a három pontot. A játéknap folytatásában az Újpest látta  vendégül a Diósgyőrt, majd a Kecskemét zárja a napot a Paks elleni mérkőzésével. Pénteken a Puskás Akadémia hazai környezetben legyőzte a Kisvárdát. 

Remek hangulatú mérkőzésen nyert az Újpest

Kiváló hangulatban kezdődött az összecsapás, amely azonban hamar félbeszakadt néhány percre, mert a hazai szurkolók nyomán lila füst ülte meg a pályát. Miután helyreálltak a látási viszonyok, valamelyest az újonc vendégek voltak aktívabbak, de komoly helyzet nem alakult ki. Negyedóra elteltével átvette az irányítást a fővárosi együttes, amely közel járt a vezetés megszerzéséhez, de Kiss veszélyes lövése elkerülte a jobb sarkot, míg Tajti a bal kapufát találta el.

A jó iramú meccset egy újabb közjáték zavarta meg, mert ki kellett cserélni az egyik szögletzászlót. A szünet előtti percekben a DVTK volt veszélyesebb, Pernambuco egyik lövése centikkel kerülte el az újpesti kaput, míg a másikat Banai védte, ahogy Jurina próbálkozását is. Az újpesti kapust egy ízben a szerencse is kisegítette, mert Lukács ziccerben elcsúszott.

A térfélcserét követően ugyanolyan élvezetes futballal folytatódott a találkozó. Ekkor az Újpest veszélyeztetett sorozatosan: Tajti ugyan másodszor is a kapufát találta el, de szöglete után Onovo már a kapuba fejelt.

Érdekesség, hogy a lila-fehérek az előző fordulóban mindkét góljukat sarokrúgás után szerezték. Lendületben maradt a fővárosi gárda, amely egy formás akció végén megduplázta az előnyét. A vendégek az utolsó tíz percben tudtak újítani, de a hajrában végül a szépítés sem jött össze, egy ízben Banai bravúros védéssel akadályozta meg a gólt.

Az esti találkozón a Paks pontot szerzett Kecskeméten: a vendégek a 69. percben szereztek vezetést Osváth góljával, a hazaiak a 74. percben Pálinkás találatával egyenlítettek. A Paks sorozatban aratott négy győzelem, a Kecskemét pedig négy vereség után jutott egy pontot.

OTP Bank Liga, 9. forduló

pénteken játszották

Rovatok