Index Vakbarát Hírportál

Jelentős előnyből bukta el a győzelmet az Inter, a Juventusé a torinói derbi

2023. október 7., szombat 21:10

Az olasz labdarúgó-élvonal (Serie A) nyolcadik fordulójában az Internazionale ugyan két góllal vezetett a Bologna ellen hazai pályán, mégsem gyűjtötte be a három pontot. A torinói derbit a Juventus nyerte 2–0-ra, legyőzve otthonában a Torinót, míg késő este az AC Milan hajrágóllal nyert a Genoa vendégeként, és a tabella élére állt.

13 perc elteltével már kétgólos előnyben volt a listavezető, egyúttal legutóbbi szezonban BL-finalista Internazionale a Bologna ellen. A gólok sorát Acerbi nyitotta, majd rögtön utána Lautaro Martínez is eredményes volt. Igen ám, de nem esett szét a vendégcsapat, alig telt el hat perc, büntetőhöz jutott a Bologna, amelyből Orsolini volt eredményes. 

A folytatásban nem találta a ritmust az Internazionale, mindössze lesgólig jutott Alexis Sánchez révén, míg a másik oldalon Zirkzee volt eredményes a második félidő elején, ezzel pedig egyenlített a Bologna. 

A győztes találatot egyik fél sem tudta bevinni, így az Internazionale hazai pályán hullajtott meglepetésre pontokat. 

A játéknap második mérkőzésén vérbeli derbit rendeztek a Juventus és Torino között, melyből előbbi együttes jött ki győztesen. A Juventus a 47. percben szerezte meg a vezetést Gatti révén, majd rákanyarodva a mérkőzés utolsó fél órájára Milik volt eredményes Kostic mértani pontossággal érkező szöglete után, amely egyben a végeredményt is jelentette, 2–0.

A szombati játéknap záró találkozóján az AC Milan Genovában vendégeskedett, és Christian Pulisic 87. percben szerzett találatával minimális különbséggel győzött. A mérkőzés hajrája kimondottan paprikás hangulatban telt,  mindkét csapatnak lett kiállított játékosa. Az AC Milan sikerével átvette a vezetést a Serie A-ban.

Serie A, 8. forduló

Vasárnap játsszák:

Pénteken játszották:

Rovatok