Index Vakbarát Hírportál

Varga Barnabás veri Haalandot és Mbappét, ő szerezte idén a legtöbb gólt a világon

2023. október 7., szombat 07:38

Varga Barnabás, a Ferencváros és a magyar labdarúgó-válogatott középcsatára ez idő szerint a világ leghatékonyabb gólvágója: senki sem talált annyiszor a hálóba idén, mint a 28 éves center. Varga a naptári évben 40 meccsen 37 gólnál tart, ugyanannyinál, mint Erling Haaland, de a Manchester City norvég sztárjának 46 mérkőzésre volt szüksége ehhez a produktumhoz.

A Tycsports.com argentin honlap összegyűjtötte a 2023-as naptári esztendő legeredményesebb gólszerzőit, és óriási, de annál kellemesebb meglepetésre Varga Barnabás, a Ferencváros és a magyar válogatott centere vezeti a listát olyan szupersztárok, mint Erling Haaland (Manchester City), Cristiano Ronaldo (al-Nasszr) vagy éppen Kylian Mbappé (PSG) előtt!

  1. Varga Barnabás (magyar, FTC) 37 gól 40 mérkőzésen
  2. Erling Haaland (norvég, Manchester City) 37/46
  3. Cristiano Ronaldo (portugál, al-Nasszr) 36/40
  4.  Germán Cano (argentin, Fluminense) 36/50
  5. Kylian Mbappé (francia, PSG) 33/35
  6. Harry Kane (angol, Bayern München) 33/41
  7. Ronan Coughlan (ír, Waterford) 32/21
  8. Hugo Cuypers (belga, Gent) 32/44
  9. Victor Osimhen (nigériai, Napoli) 31/38
  10. Mauro Icardi (argentin, Galatasaray) 30/33

Varga a csütörtökön a Fiorentinának az Európa-konferencialigában lőtt góljával érte be a lista elején Haalandot, és mivel kevesebb mérkőzésen szerezte a 37 gólját, meg is előzte a norvég gólgépet. 

A 181 centis, kiválóan fejelő, de lábbal is roppant ügyes csatár idestova lassan két éve kegyelmi állapotban futballozik. Az elmúlt idényben a Paks színeiben 26-szor volt eredményes az NB I-ben, és ezzel gólkirály lett. A Ferencváros idén nyáron megvásárolta Vargát a Transfermarkt szerint 800 ezer euróért (valamivel több mint 300 millió forintért), és a csatár a Groupama Arénában is folytatta a gólgyártást, 7 bajnokin nyolcszor talált a hálóba.

Közben a válogatottban is bemutatkozott március 27-én Bulgária ellen, június 20-án Litvánia ellen megszerezte első gólját.

Majd szeptember 7-én Belgrádban is rúgott egy gólt a szerbeknek a 2–1-re megnyert Eb-selejtezőn, csütörtökön pedig a Fiorentina kapuját vette be remek góllal.

Varga értéke, megint csak a Transfermarkt szerint, egy év leforgása alatt 400 000-ről 900 000 euróra emelkedett.

Marco Rossi szövetségi kapitány akkora becsben tartja gólzsákját, hogy legutóbb Telkiben a válogatott keret kihirdetésekor, amikor sorolta a 26 meghívott játékos nevét, és az FTC centeréhez ért, ezt mondta:

Varga Barni.

Mi ez, ha nem a szeretet, a megbecsülés jele?!

(Borítókép: Varga Barnabás. Fotó: Szirtesi László / Getty Images)

Rovatok