Index Vakbarát Hírportál

Rasszizmussal vádolják a Videoton korábbi edzőjét

2023. október 10., kedd 16:28

A francia harmadosztályban szereplő US Orléans hivatalos honlapján bejelentette: belső vizsgálatot indítanak a 62 éves Bernard Casoni vezetőedző ellen rasszizmus miatt – amivel sajtóhírek szerint játékosai vádolták meg –, a nyomozás végéig pedig felfüggesztik munkája alól a francia edzőt.

Az a dolgom, hogy segítsek nekik megoldani a problémáikat. Ennyi az egész, minden eddigi csapatomnál ezzel foglalkoztam, még Észak-Afrikában is. A mostani játékosaim sem hülyébbek az észak-afrikaiaknál

– fogalmazott egy korábbi sajtótájékoztatón Casoni.

Korábban a Fehérvár együttesénél is megforduló sportvezető állítólag már többször sértő megjegyzéseket tett az észak-afrikai országok népeire, de a 36-szoros válogatott edző ezt azzal cáfolta, hogy már dolgozott Marokkóban, Tunéziában és Algériában is.

A klub először Bernard Casoni mellé állt az ügyben, azonban miután a Francia Labdarúgó-szövetség etikai bizottsága és az ügyészség is elkezdett foglalkozni az esettel, elhatárolódtak a szakvezetőtől. A rasszizmusért 45 ezer eurós pénzbírság és akár egy év börtön is kiszabható az országban.

Casoni 36-szoros francia válogatott volt, 1993-ban Bajnokok Ligáját nyert a Marseille játékosaként. Visszavonulását követően az OM második számú csapatánál kezdett el edzősködni, majd többek között 2015-ben a Videotont is irányította.

Rovatok