Index Vakbarát Hírportál

A Milan támadóját választották a forduló kapusának az olasz bajnokságban

2023. október 10., kedd 14:04

A Serie A nyolcadik fordulójában találkozott egymással a tabella 15. helyén álló Genoa és a listavezető AC Milan. Utóbbi együttesben a 37 éves támadó, Olivier Giroud egy fantasztikus védéssel megnyerte a forduló kapusa elismerést.

Mivel mindkét csapat kapusát kiállították – és már nem volt több cserelehetősége a Milannak –, Stefano Pioli vezetőedző Mike Maignan helyére a francia világbajnok csatárt, Olivier Giroud-t küldte a kapuba a mérkőzés hosszabbításában. A 125-szörös válogatott futballista egy fantasztikus védéssel járult hozzá a Genoa elleni (1–0) győzelemhez, amellyel a milánóiak biztosították vezető pozíciójukat a tabella élén.

 Soha nem történt velem ilyesmi a pályafutásom alatt, nagyon büszke vagyok az egész csapatra, úgy harcoltunk, mint az oroszlánok! És a végén még egy nagy védésem is volt. Hát, abból a helyzetből tényleg majdnem gól lett. Ezt a mezt bekereteztetem!

– nyilatkozta a lefújás után a francia.

Olivier Giroud 2021 nyarán érkezett a Chelsea együttesétől az olasz klubhoz, azóta 94 alkalommal lépett pályára, 36 gólt szerzett és 14 gólpasszt adott csapattársainak.

Rovatok