Index Vakbarát Hírportál

David Beckham 20 év után visszatérhet a Manchester Unitedhez

2023. október 10., kedd 13:14

Az egykori Manchester United-legenda, a 48 éves David Beckham nemzetközi nagykövetként térhet vissza a hússzoros angol bajnokcsapathoz abban az esetben, ha Jasszim bin Hamad Al Thani sejk megvásárolja a klubot.

A Glazer család még 2022-ben jelentette be, hogy eladja a történelmi klubot, de még azóta sem történt tulajdonoscsere. A sejk kérte Beckham támogatását a vásárlás ügyében, azonban így sincs egyszerű dolga az üzletembernek, ugyanis Sir Jim Ratcliff angol milliárdossal kell megküzdeni a tulajdonosi pozícióért, ezért sem biztos még a volt angol válogatott visszatérése az Old Traffordra.

A középpályás 1993 és 2003 között volt a „vörös ördögök” játékosa, és a klub egyik ikonja. A 115-szörös válogatott középpályás az angol együttessel 265 mérkőzésen 62 gólt szerzett. Eligazolását követően több klubnál is megfordult, többek közt a Real Madrid együttesét erősítette négy évig, majd az amerikai Los Angeles Galaxy csapatába igazolt. Végül kölcsönbe visszatért Európába az AC Milanhoz, majd 2013-ban a Paris Saint-Germain csapatával francia bajnokként fejezte be karrierjét.

2007-es amerikai szerződése okán lehetőséget kapott arra, hogy megvásároljon egy klubot, amit végül az Inter Miami létrehozására használt fel, melynek azóta is társtulajdonosa. 

Rovatok