Index Vakbarát Hírportál

Dejan Sztankovics az FTC történetének legjobban rajtoló külföldi trénere

2023. október 11., szerda 10:40

Kiválóan kezdett a Ferencváros labdarúgócsapatának kispadján Dejan Sztankovics, a klub összesítése alapján külföldi tréner még soha nem rajtolt ilyen jól a zöld-fehérekkel.

A szeptember 4-én kinevezett, játékosként 103-szoros válogatott szerb szakember eddig hét mérkőzésen irányította az együttest, a mérlege öt győzelem és két döntetlen, 23–6-os gólkülönbséggel.

Az eddigi meccsein 2,43 pontot szerzett átlagosan, amivel toronymagasan áll a lista élén. A második a rangsorban az osztrák Peter Stöger, aki az első hét fellépésén öt győzelem mellett két vereséget szenvedett, akárcsak a horvát Marijan Vlak, aki 1999-ben rajtolt hasonlóképpen.

Sztankovics érkezésével a korábban ideiglenesen kinevezett Máté Csaba irányításával tapasztalt gólgazdag játéka is megmaradt a csapatnak, utóbbi ugyanis a vizsgált első hét meccsén 24–7-es gólkülönbséggel rendelkezett.

Sztankovics a Nagyecsed elleni 8–0-s Magyar Kupa-sikerrel debütált, a bajnokságban, amelyben címvédő az FTC, négy meccsen három győzelem és egy döntetlen a mérlege, és a gárda a tabella élén áll, míg a konferencialigában a szerb Csukaricski ellen 3–1-re nyert, az olasz Fiorentina otthonában pedig 2–2-es döntetlent ért el a Ferencváros, ezzel vezeti a négyesét.

Rovatok