Index Vakbarát Hírportál

Harry Kane szerint a legjobb évei még előtte vannak

2023. október 11., szerda 14:06

Harry Kane, a Bayern München angol sztárcsatára úgy gondolja, hogy bár 30 éves, a legjobb évei még előtte vannak a labdarúgó-pályafutásában.

„A sportban és a futballban is azt gondolják az emberek, hogy ha valaki 30 lesz, akkor vége – mondta a szigetországi válogatott médiaeseményén a támadó. – Én azonban úgy látom, hogy körülbelül a karrierem második félideje előtt állok. Kilenc-tíz évet játszottam a legmagasabb színvonalon és reménykedem abban, hogy további nyolc-kilenc évet tudok ugyanezen a szinten teljesíteni.”

Hozzátette: szerinte a legjobb évei még csak most jönnek.

„Egyértelműen van még fejlődési lehetőség. Ha megnézünk olyan top futballistákat, mint Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Robert Lewandowski vagy Zlatan Ibrahimovic – mindannyian szinte jobbak lettek, miután elmúltak 30 évesek” – mondta az angol nemzeti együttes csapatkapitánya.

Kane a nyáron igazolt a Tottenham Hotspurtől a német bajnok Bayern Münchenhez – amelynek a másodedzője Lőw Zsolt –, és azonnal klasszisteljesítményt nyújt: az első kilenc tétmeccsén kilenc gól és öt gólpassz került a neve mellé.

„Nagyon büszke vagyok erre. Ennél még több gólt is lőhettem volna, voltak még lehetőségeim. De ha valaki előzetesen azt mondja, hogy most itt fogok tartani a gólok, gólpasszok és győzelmek tekintetében, aláírtam volna” – fogalmazott.

Rovatok