Index Vakbarát Hírportál

Huligántámadás veszélyétől tart a román labdarúgó-válogatott Budapesten

2023. október 12., csütörtök 09:44 | aznap frissítve

Csütörtökön a Szusza Ferenc Stadionban rendezik a Fehéroroszország–Románia labdarúgó-Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést, de a találkozó előtt a román válogatott nem tartotta meg budapesti sétáját, huligántámadás veszélyétől tartva.

Huligántámadás veszélyére hivatkozva lemondta mérkőzés előtti budapesti sétáját a román válogatott, amely csütörtökön Fehéroroszország ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőt a Szusza Ferenc Stadionban. A román sajtó már szerdán azt állította, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség a múlt hét végén figyelmeztette a román szövetséget a huligántámadás veszélyére. 

A magyar szövetség üzenetében az áll, ne járjanak Budapest utcáin Románia jelképeit, román zászlót viselve, mert lehetnek a román csoportok és hivatalos személyek megtámadására készülő huligánok. Az üzenet nyíltan kimondja, zavargások lesznek, ha a magyar ultrák malmára hajtják a vizet. Úgy értesültek, vadászni indultak a román jelképekre és zászlókra, ezért legyenek óvatosak és ne provokáljanak

– mondta egy online videóműsorban a Fanatik című román lap főszerkesztője. 

A román szövetség szakmai igazgatója ennek ellenére úgy nyilatkozott, nem tud ilyen üzenetről, és egyébként sem tart a magyar szurkolók támadásától, mivel két évvel ezelőtt, az U21-es Eb-n sem érte atrocitás a csapatukat. Szerda délben viszont végül lemondta csütörtöki sétáját a román válogatott. 

Az MLSZ kommunikációs osztálya azt közölte az ügyben, hogy nincs tudomása figyelmeztetésről a fehérorosz–román mérkőzéssel kapcsolatban.

Mint ismert, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) tavaszi döntése értelmében nem rendezhetnek mérkőzéseket Fehéroroszország területén, az ország válogatottjának és klubcsapatainak pedig Magyarország kínált lehetőségeit találkozóik lejátszására. 

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat I csoportjában a Fehéroroszország–Románia-mérkőzés 20.45-kor kezdődik. 

Rovatok