Index Vakbarát Hírportál

Jelentős elismerés: a válogatott csillagát beválasztották a világ legjobb fiataljai közé

2023. október 12., csütörtök 20:57

A magyar labdarúgó-válogatott és az angol élvonalban (Premier League) szereplő Bournemouth védője, Kerkez Milos bekerült a Golden Boy szűkített listájába, amely a világ legjobb 21 éven aluli labdarúgóját díjazza.

Az olasz Tuttosport által létrehozott díjat minden évben a világ legjobb 21 éven aluli labdarúgójának osztják ki, ezen elismerést tavaly a Barcelona tehetsége, Gavi nyerte. A 2023-as Golden Boy díj végső, 20 játékosát felsoroló listáját csütörtök este hozták nyilvánosságra, amelyen helyet kapott a magyar válogatott csillaga, Kerkez Milos is. 

A szerbiai magyar labdarúgó nyáron váltott klubot, és igazolt az angol élvonalbeli Bournemouth csapatához, ahol hamar alapemberré vált, sőt, volt olyan hónap, amikor a szurkolók a hónap játékosának választották. A 19 éves védő ugyan kezdőjátékos klubjában, a Bournemouth azonban egyelőre nem nyert egyetlen mérkőzést sem az élvonalban, így jelenleg a kiesőhelyek egyikét foglalja el.

A Golden Boy szűkített listáján egyébként a díjra legnagyobb esélyes az a Jude Bellingham, aki nyáron szerződött a Real Madridhoz, azóta pedig a hátán cipeli a csapatot, menetrendszerűen gyártva a gólokat. Kerkez mellett a legjobbak között szerepel még például a Bayern München sztárja, Jamal Musiala, vagy említhetjük a kiváló formában lévő Bayer Leverkusen támadóját, Florian Wirtzet is. A teljes lista – a magyar játékos nevével – alább böngészhető.

Érdekesség, hogy a Golden Boy legjobb játékosai közé korábban csak két magyar játékos nyert „bebocsátást”: még 2009-ben Koman Vladimir és három évvel ezelőtt Szoboszlai Dominik. Az immár a Liverpool alkalmazásában álló Szoboszlai akkor a nyolcadik helyen végzett, míg Koman Vladimir végső helyezését nem hozták nyilvánosságra.

A díjról ötven futballszakíró dönt, ők öt játékosra szavazhatnak 10, 7, 5, 3 és 1 pontot osztva.

Rovatok