Index Vakbarát Hírportál

A spanyolok csillaga nem a pénz, hanem a fejlődés miatt igazolt Szaúd-Arábiába

2023. október 12., csütörtök 11:55

Gabri Veiga, az U21-es spanyol labdarúgó-válogatott ígéretes tehetsége augusztusban az élvonalbeli Celta Vigótól a szaúdi al-Ahlihoz igazolt annak ellenére, hogy európai élcsapatok álltak sorban játékjogáért. A 21 éves játékos most kijelentette, nem a pénz, hanem a fejlődés miatt igazolt a szaúdiakhoz.

Nem a pénz miatt választottam a szaúdiakat. A fejlődésem szempontjából ez volt a legjobb döntés. Egy fiatal edző irányítása alatt, sztárokkal teletűzdelt csapatban fejlődhetek. 100%-ban büszke vagyok a döntésemre

– idézi a játékost Fabrizio Romano.

Érdekesség, hogy az átigazolási időszak alatt éppen az olasz transzferguru írt még arról, hogy a bajnoki címvédő Napoli előrehaladott tárgyalásokat folytatott Gabri Veiga játékjogát illetően a Vigóval, de a játékossal nem tudtak megállapodni. Ezek után jelentette be az al-Ahli, hogy megegyezett a spanyolok tehetségével, a futballtársadalom legnagyobb megdöbbenésére.

Ennek értelmében Veiga többek között Rijad Mahrez, Roberto Firmino, Edouard Mendy és Franck Kessié csapattársa lett újdonsült klubjában, azonban eddig öt mérkőzésen lépett pályára, és csak egyet játszott végig ezek közül.

Rovatok