Index Vakbarát Hírportál

„Minden magyar embernek szeretnénk örömet szerezni”

2023. október 13., péntek 11:01

Fiola Attila, a Fehérvár FC labdarúgója egyértelműen a győzelmet tűzte ki célul a magyar válogatott szerbek elleni szombati találkozójára az Európa-bajnoki selejtezősorozat hetedik fordulójában.

Csak erre a találkozóra koncentrálunk, és szeretnénk minden magyar embernek örömet szerezni, a három pont megszerzése a célunk

– idézte a 33 éves védőt a Fehérvár FC honlapja. Fiola kiemelte, mennyire fontos számukra, hogy ismét telt ház előtt léphetnek pályára, mivel a nemzeti csapat legutóbbi három, szerbek elleni tétmeccse zárt kapus volt.

Jó lesz végre szurkolók előtt is megmérkőznünk a szerbekkel, az pedig külön öröm számunkra, hogy ismét megtelik a Puskás Aréna” – mondta Fiola, aki térdsérülése után éppen a szerbek elleni szeptemberi, idegenbeli rangadón kapott lehetőséget a válogatottban.

Hosszú, több hónapos kihagyás után nemrég tértem vissza a pályára, és eddig csupán egyszer tudtam 90 percet végigjátszani, legutóbb az MTK ellen. Akármilyen szerepet is szán majd nekem Marco Rossi szombat este, mindent meg fogok tenni azért, hogy sikeresek legyünk a válogatottal, de ezzel ugyanígy van valamennyi csapattársam is

– hangsúlyozta Fiola. A nemzeti együttes egyik legnagyobb erőssége az volt az eddigi négy Eb-selejtező mérkőzésen, hogy a védelme rendkívül stabil volt, mindössze egyetlen gólt kapott. Most viszont éppen a hátsó alakzat összeállítása okozhatja a legnagyobb fejtörést az immár magyar állampolgársággal is rendelkező szövetségi kapitánynak, mivel a védelem vezére, Willi Orbán térdsérülése miatt nem bevethető. A problémát csak fokozza, hogy a másik két állandó kezdőnek számító belső védő közül a nyáron Hoffenheimbe igazolt Szalai Attila alig kap játéklehetőséget a klubjában, ami igaz az első számú helyettesnek tekinthető ferencvárosi Botka Endrére is.

A telt házas Puskás Arénában szombaton 20.45-kor a francia Francois Letexier sípjelére kezdődik a magyar–szerb csoportrangadó, amelyet az M4 Sport és a Kossuth rádió is élőben közvetít. Az Index helyszíni tudósítással, percről percre frissülő hírfolyammal, majd a szövetségi kapitányok és játékosok nyilatkozataival jelentkezik a Puskás Arénából. 

Rovatok