Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan 400 millióan ismerhetik meg Szoboszlai Dominik különleges történetét

2023. október 13., péntek 10:10 | aznap frissítve

Külön epizódot forgatnak a magyar labdarúgó-válogatott és az angol élvonalbeli Liverpool játékosáról, Szoboszlai Dominikről a Premier League Stories nevű dokumentumfilm-sorozatban. Az epizódok a Premier League főszereplőit és a velük kapcsolatos történeteket hivatottak bemutatni más, eddig nem látott szemszögből.

Az angol élvonalbeli bajnokságot képviselő stáb már kedden Magyarországra érkezett, ahol többek között a magyar válogatott telki edzőközpontjában, Budapesten, valamint a játékos szülővárosában, Székesfehérváron forgatnak. A magyar válogatott csapatkapitánya a Premier League saját gyártású dokumentumfilm-sorozatában kerül a közeljövőben reflektorfénybe, aki nyár óta a Liverpoolt erősíti. Az epizódban Szoboszlai Dominik történetét mutatják be más, eddig nem látott szemszögből a világ legerősebb bajnokságáig. 

A rendkívül igényes és szórakoztató, nagyjából 30 perces epizódokban a Premier League stábja a liga legismertebb és legnépszerűbb játékosait, edzőit vagy csapatait mutatja be nézőinek eddig nem látott vagy kevésbé ismert oldaláról.

A Premier League Stories nevű sorozat egyébként 2018-ban indult útjára, 186 országban pedig 300-400 millió nézője van epizódonként. Jelenleg a negyedik évadnál tart, és korábban olyan játékosok kaptak saját epizódot, mint a Manchester City gólvágója, Erling Haaland vagy az immár a Bayern Münchent erősítő Harry Kane. 

A Dominikot körülvevő figyelem már nem csak Angliában van jelen, világszerte mindenhonnan folyamatosan érkeznek hozzánk a megkeresések. Úgy gondoltuk, hogy az eddigi teljesítménye alapján Dominik tökéletesen beleillik a Premier League Stories profiljába, a műsorral pedig megpróbáljuk őt jobban bemutatni azoknak, akik eddig nem feltétlenül ismerték a nem mindennapi történetét. A forgatókönyvön folyamatosan dolgozunk, mert Dominik – szerencsére – úgy teljesít, hogy szinte minden héten meg kell változtatni a műsor előzetes tervét. A forgatás időpontja nem véletlen, mivel nagyon szerettük volna, ha ebben a dokumentumfilmben a magyar válogatottban betöltött csapatkapitányi szerepe is hangsúlyt kap. Ezzel nemzetközi szinten is népszerűsítve a válogatott eddig elért fantasztikus eredményeit

– nyilatkozta a Sportálnak Bérczi Barbara, a Premier League magyar gyártásvezetője, aki másfél éve dolgozik a liga londoni központjában.

A Premier League stábjának kamerája már a telki edzőtáboron túl Budapesten és Székesfehérváron is forgott, a következő napokban pedig Németországban és Ausztriában, a magyar válogatott csillaga pályafutásának korábbi állomáshelyein folytatódnak az interjúk.

Rovatok