Index Vakbarát Hírportál

A duplázó Cristiano Ronaldo tovább javította válogatott rekordjait

2023. október 16., hétfő 23:03

Cristiano Ronaldo tovább javította válogatott rekordjait a jövő évi, németországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozatának hétfői játéknapján, amelyen a már biztos résztvevő portugálok 5–0-s győzelmet arattak Bosznia-Hercegovina vendégeként – adta hírül az MTI.

Az ötszörös aranylabdás támadó a mérkőzések és szerzett gólok tekintetében is előrébb lépett:

203. meccsén 126. és 127. találatát szerezte nemzeti színekben, előbb egy korai büntetőből, majd egy lesgyanú miatt videózott szituációból volt eredményes.

Ebben a kvalifikációs sorozatban immár kilenc találatnál jár a 38. esztendős klasszis, aki még egy pályára berohanó szurkoló inzultálását is átvészelte. A luzitánok végül könnyed győzelmet arattak, 5–0-s sikerükkel nyolc forduló után is hibátlanok.

A B csoportban, Athénban a házigazda görögöknek a hollandok ellen a papírforma borítására és négygólos győzelemre volt szükségük az Eb-kijutás ünnepléséhez. Az első félidő legnagyobb helyzete a vendégek előtt adódott, ám Wout Weghorst büntetőt rontott. A második játékrész ráadásában Virgil van Dijk egy újabb büntetőből három pontot érő gólt szerzett, így hollandok a beérték pontszámban a görögöket, de egy meccsel kevesebbet játszottak.

A kontinensviadalra már biztosan kijutott belgák az osztrákok délutáni sikerével az egyenesági kijutásról lemaradó svédeket fogadták. A brüsszeli találkozó előtt a stadiontól nagyjából öt kilométerre egy fegyveres elkövető megölt két svéd állampolgárt, akik belga sajtóértesülések szerint futballszurkolók voltak és a nemzeti csapat mezét viselték. A találkozót 1–1-es állásnál, a szünetben a svéd válogatott kérésére, a belgák egyetértésével félbeszakadt. Az esetleges folytatásról később születik döntés.

A tíz selejtezőcsoport mindegyikéből az első két helyezett jut ki a németországi kontinensviadalra. A maradék négy pozícióból egy a házigazda németeké, háromért pedig a pótselejtezőn 12 csapat küzdhet meg elődöntő-döntő rendszerben a Nemzetek Ligája sorrendje alapján.

Eb-selejtezők, 8. forduló

B csoport:

Görögország–Hollandia 0–1 (0–0)

Gibraltár–Írország 0–4 (0–2)

Az állás: 1. Franciaország 18 pont/6 mérkőzés, 2. Hollandia 12/6, 3. Görögország 12/7, 4. Írország 6/7, 5. Gibraltár 0/6

J csoport:

Izland–Liechtenstein 4–0 (2–0)

Bosznia-Hercegovina–Portugália 0–5 (0–5)

Luxemburg–Szlovákia 0–1 (0–0)

Az állás: 1. Portugália 24 pont, 2. Szlovákia 16, 3. Luxemburg 11, 4. Izland 10, 5. Bosznia-Hercegovina 9, 6. Liechtenstein 0

F csoport:

BelgiumSvédország 11-es állásnál a szünetben félbeszakadt

AzerbajdzsánAusztria 01 (00)

Az állás: 1. Belgium 16 pont/6 mérkőzés (16-3), 2. Ausztria 16/7 (15-7), 3. Svédország 6/5, 4. Azerbajdzsán 4/6, 5. Észtország 1/6

Az eddig kijutó nemzetek

A csoport: Spanyolország, Skócia

B csoport: Franciaország

D csoport: Törökország

F csoport: Belgium, Ausztria

J csoport: Portugália

Rovatok