Index Vakbarát Hírportál

Visszatért a pályára a Liverpool volt labdarúgója, aki közel volt a halálhoz

2023. október 16., hétfő 11:45

A Liverpool korábbi labdarúgójának, Rylee Fosternek élete két évvel ezelőtt fenekestől felfordult, amikor barátaival Finnországban nyaralt, autóbalesetet szenvedett, és a meghibásodott biztonsági öv miatt kirepült a szélvédőn.

A 25 éves, korosztályos kanadai válogatott kapus súlyos sérüléseket szenvedett, életmentő gerincműtéten esett át, és hosszú időn keresztül egy glóriát kellett viselnie, hogy mozdulatlanul tartsa nyakát.

Ezt követően kétéves gyógyulási időszak következett Foster életében, amely során abban is kételkedett, hogy tényleg profi labdarúgónak kellett volna-e lennie.

A Liverpool 2022-ben megnyerte az angol női másodosztályú bajnokságot, Rylee Foster közben végig támogatta csapattársait. Mindezt úgy, hogy legbelül nem igazából hitt a visszatérésben. A rehabilitációját ennek ellenére becsülettel végezte, mindennap keményen dolgozott.

Amikor ilyen sokáig nem játszol, elveszíted a szikrát. Elveszíted ezt a szenvedélyt, mert távol vagy a környezetedtől, és nem csinálod ezt mindennap. Elkezdesz az életed más területei felé tekingetni

– mondta Rylee Foster.

A 25 éves játékos közben elkezdett felkészülni a civil életre. Amikor sportkarrierje a kényszerű okokból parkolópályára került, jogi egyetemre jelentkezett, és a pénzügyi diploma megszerzését tűzte ki célként maga elé.

Amikor azonban tudatosult benne, hogy nyártól talán mégis újra futballozhat, önbizalmat nyert, és még jobban elkötelezte magát a visszatérésre.

Közben azonban lejárt a szerződése a Liverpoolnál, és a klub nem akart vele hosszabbítani. Ezt követően három hetet a Celticnél töltött, amelyben öt felkészülési mérkőzésen játéklehetőséget is kapott, de a skótok sem igazolták le a kanadait, aki emiatt elmondása alapján lelkileg nagyon nehéz időszakot élt át.

Ezt követően azonban eljött az áttörés: az új-zélandi Wellington Phoenixnél szeptemberben szerződést írt alá, és 731 nappal a balesete után tétmérkőzésen is visszatért a pályára. A Melbourne City ellen vasárnap 1–0-ra alulmaradtak, Foster azonban a megpróbáltatások után alighanem győztesnek érezheti magát.

Rovatok