Index Vakbarát Hírportál

Súlyos sérülést szenvedett Neymar, meg kell műteni

2023. október 18., szerda 23:44

Neymar az Uruguay elleni világbajnoki selejtező-mérkőzésen sérült meg, majd le is kellett cserélni. Klubcsapata, az al-Hilal arról számolt be, hogy a brazil támadó elülső keresztszalag- és meniszkuszszakadást szenvedett, így műtét vár rá.

Az al-Hilal támadója, Neymar megsérült a dél-amerikai világbajnoki selejtező 4. fordulójában, az Uruguay elleni meccs első félidejének hosszabbításában, és a brazil klasszist le is kellett cserélni.

A legfrissebb fejleményekről az al-Hilal az X-oldalán számolt be. Mint kiderült, Neymar elülső keresztszalag- és meniszkuszszakadást szenvedett, amely miatt meg kell műteni. Ezt követően döntenek arról az orvosok, hogy milyen kezelést kap a csatár és mennyit kell kihagynia.

Rájár a rúd a rijádi klubra, amely sérülten igazolta le a 31 éves játékost. Neymar az augusztus eleji szerződtetése után több mint egy hónapon át nem volt bevethető különböző izomproblémák miatt. Szeptember 15-én aztán bemutatkozhatott új csapatában, amely 90 millió eurót fizetett a játékjogáért. Három találkozón lépett eddig pályára, gólt még nem szerzett, de adott három gólpasszt. 

A brazil labdarúgó-válogatott is szívhatja a fogát, hiszen nem elég, hogy elvesztették egyik legjobbjukat, még az Uruguay elleni mérkőzést is elbukták, miután a kétszeres világbajnok 2–0-ra győzött Darwin Núnez és Nicolás de la Cruz góljával.

A brazil válogatott négy kör után két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a dél-amerikai selejtezőcsoport harmadik helyén áll a hibátlan Argentína és keddi legyőzője, Uruguay mögött. 

Rovatok