Index Vakbarát Hírportál

Vádalkut kötött, hét hónapos eltiltást kapott a Juventus fogadásfüggő középpályása

2023. október 18., szerda 09:19

Tiltott fogadásért hét hónapos eltiltást és 12 500 eurós bírságot kapott Nicolo Fagioli, az olasz élvonalban szereplő Juventus labdarúgója – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Az olasz szövetség keddi bejelentése szerint eredetileg egy évre tiltották volna el a 22 esztendős, egyszeres válogatott Nicolo Fagiolit a futballmérkőzésekre vonatkozó fogadási szabályzat megsértése miatt, de sikerült vele megállapodni, ezért a büntetés öt hónapját felfüggesztették.

Ezen kívül Fagiolinak szerencsejáték-függősége miatt kezeléseken kell részt vennie – jegyezte meg az MTI.

Mint beszámoltunk róla, múlt hét közepén jelentek meg az első hírek, hogy az olasz szövetség vizsgálatot folytat Fagiolival szemben, mivel a vádak szerint a játékos megsértette a profi labdarúgók sportfogadással kapcsolatos szabályait. Az olasz labdarúgó sportfogadásainak összege az elmúlt 18 hónapban állítólag túllépte a 100 ezer eurót. 

Ezek után érkeztek további fejlemények az ügyben, melyek arról számoltak be, hogy nem kizárólag Fagioli lehet bűnös, a felnőttválogatott több játékosa, Nicolo Zaniolo és Sandro Tonali is vastagon érintett. 

Sajtóhírek szerint az AS Romától még februárban távozó Zaniolo – aki jelenleg az angol élvonalbeli Aston Villa alkalmazásában áll – egyenesen egy Olasz Kupa-mérkőzés közben, a kispadon ülve fogadott saját mérkőzésére. A vádak után mindkét játékost kihallgatta a rendőrség, akiknek el kellett hagyniuk a válogatott edzőtáborát. 

Fabrizio Corona olasz újságíró már korábban is leszögezte, bizonyítékai vannak az ügyben, és azon kijelentését is alá tudja támasztani, hogy ennél sokkal több labdarúgó érintett a fogadási csalásban. 

(MTI / Index)

Rovatok