Index Vakbarát Hírportál

Újabb csapás: a válogatottban megsérült liverpooli védő hónapokra kidőlhetett

2023. október 19., csütörtök 13:49

Karrögzítőben sétált Liverpool utcáin Andrew Robertson, a Liverpool skót válogatott futballistája, amiről fotókat is közölt a brit média. A játékos még a múlt heti Spanyolország–Skócia Európa-bajnoki selejtezőn sérült meg, a találkozó első félidejében kellett lecserélni őt, miután ütközött a spanyolok kapusával, Unai Simónnal.

Brit sajtóhírek szerint akár két hónapos kihagyás is várhat a Liverpool alapemberére, Andy Robertsonra. A 29 éves skót bekk a spanyolok elleni Eb-selejtezőn szenvedett vállsérülést, melynek súlyosságáról azóta sem közült részleteket sem a válogatottja, sem klubcsapata. Az mindenesetre nem túl jó jel, hogy a bekket karrögzítőben fotózták le minap bevásárlás közben. 

A Mirror azt írja, csaknem biztos, hogy a szombati, Everton elleni városi rangadón Konsztantinosz Cimikasz pótolja majd a skót védőt, akit hosszabb távon Joe Gomez és az akadémiai csapatból felkerült Luke Chambers tehermentesíthet, amennyiben Robertson sérülése olyan súlyos, mint sejteni vélik. 

Robertson ebben az idényben a Liverpool összes bajnokiján pályára lépett – Szoboszlai Dominik mellett pedig ő az egyetlen mezőnyjátékos még, aki végig is játszotta a lehetséges 720 játékpercet a Premier League-ben. 

Az Everton elleni presztízsmeccs szombaton 13 óra 30 perckor kezdődik. A Liverpool a 4., az Everton a 16. helyről várhatja a városi derbit. 

Rovatok