Index Vakbarát Hírportál

Döntött az UEFA a félbeszakadt belga–svéd Eb-selejtezőről

2023. október 19., csütörtök 16:25

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) csütörtöki döntése értelmében a szünetben, 1–1–es állásnál félbeszakadt belga–svéd Európa-bajnoki selejtező-mérkőzést nem folytatják, hanem ez lesz a találkozó végeredménye.

Az UEFA közölte, a kontinenstornára már kijutott belga, valamint az egyenes ági kijutásról biztosan lemaradt svéd csapat is egy–egy pontot kap így.

A brüsszeli találkozó előtt a stadiontól nagyjából öt kilométerre egy fegyveres elkövető megölt két svéd állampolgárt, akik belga sajtóértesülések szerint futballszurkolók voltak.

Az F csoport állása: 1. (és már kijutott) Belgium 16 pont/6 meccs (16–3), 2. (és már kijutott) Ausztria 16/7 (15–7), 3. Svédország 6/5 (11–8), 4. Azerbajdzsán 4/6 (4–12), 5. Észtország 1/6 (2–18)

Az UEFA végrehajtó bizottsága arról is határozott, hogy a közel-keleti fegyveres konfliktus miatt

visszavonásig nem rendeznek nemzetközi találkozókat Izraelben.

Az érintett klubcsapatok – a Makkabi Haifa és a Makkabi Tel-Aviv – semleges helyszínen fogadják majd ellenfeleiket az Európa-ligában, illetve az Európa-konferencialigában.

Arról is döntés született, hogy jövő csütörtökről a Villarreal – Makkabi Haifa mérkőzést december 6–ra, míg a Makkabi Tel-Aviv – Zorja Luhanszk összecsapást november 25–re halasztják.

(MTI)

Rovatok