Index Vakbarát Hírportál

A 23-szoros magyar válogatott középpályás bejelentette a visszavonulását

2023. október 19., csütörtök 19:18

Befejezi pályafutását a 23-szoros válogatott, háromszoros NB I-es bajnok Pátkai Máté. A legutóbb a Vasasban futballozó középpályás mindezt a csakfoci.hu-nak adott interjúban jelentette be.

Három különböző csapattal is megnyert bajnoki cím, 23 válogatott mérkőzés, egy Magyar Kupa-siker, és egy sokáig felejthetetlen, horvátoknak lőtt győztes gól. A 35 esztendős Pátkai Máté felépült korábbi keresztszalag-szakadásából, ám mivel az elmúlt időszakban nem kapott olyan megkeresést, ami folytatásra sarkalta volna, végül a búcsú mellett döntött. 

Nem kérdezték, én meg nem éreztem magam akkora játékosnak, hogy a közösségi médiában jelentsem ezt be. Akik közel állnak hozzám, tudják, mi a helyzet, mindenki más pedig majd most megtudja. Már rendben lennék fizikálisan, de nyáron lejárt a szerződésem a Vasasnál, és úgy érezték, hogy már nem vagyok fontos, nem tudok segíteni

– nyilatkozta a döntés hátteréről Marco Rossi korábbi nyerőembere. 

A szeptember eleji méréseim sok huszonéves játékosnál jobbak voltak, de nem akartam már várni, és én is csak olyan lehetőségben gondolkodtam, ami a családnak is megfelelő, hiszen a gyerekeim jó iskolába járnak, nem akartunk nagy változást. Így végül a befejezés mellett döntöttünk. Sokáig a foci az első, de eljön a pont, amikor a család fontosabb

– tette hozzá a csakfoci.hu-nak adott interjúban. 

Pátkai 2006-ban került fel az MTK Budapest első csapatához, két évvel később pedig tagja volt a klub bajnoki címet szerző csapatának is. 2012 februárjában Győrbe igazolt, ahol az ETO-val is bajnoki címet ünnepelhetett, majd 2015-ben a Fehérvár játékosa lett, mellyel szintén csúcsra ért a magyar a élvonalban. 2020-ban kisebb meglepetésre szerződött az akkor NB II-es Vasashoz, mellyel feljutott az első osztályba, az NB I-ben azonban már nem tudott meghatározó tagja lenni az alakulatnak, mert a 9. fordulóban, a Zalaegerszeg elleni bajnokin elszakadt a térdszalagja.

Mint utóbb kiderült, az, a ZTE elleni 1–1-es döntetlen volt profi pályafutása utolsó mérkőzése. 

A magyar válogatottban 2012-ben debütált, legutóbb, egyúttal 23. alkalommal, 2019-ben lépett pályára a nemzeti tizenegyben. 

Rovatok