Index Vakbarát Hírportál

Szalai Attila egy hónap után jutott szóhoz bajnokin, nem sok köszönet volt benne

2023. október 21., szombat 17:36

Bundesliga-légiósaink közül ketten jutottak szóhoz a német élvonal 2023–2024-es idényének 8. fordulójában. Sallai Roland együttese, az SC Freiburg 2–1-re nyert hazai pályán, míg a Hoffenheimben több mint egy hónap után játéklehetőséghez jutó Szalai Attila 3–1-es vereség részese volt a Frankfurt ellen.

Több mint egy hónap után lépett pályára ismét a Hoffenheimben a nyáron odaigazolt Szalai Attila. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitány-helyettese kezdőként kapott lehetőséget az Eintracht Frankfurt elleni hazai bajnokin. Más kérdés, hogy a 65 percig tartó bevetésben kevés örömét lelhette a 25 éves bekk, a sinsheimi együttes ugyanis hiába szerzett vezetést a 3. percben Maximilian Beier révén, a vendégcsapat még az első félidőben három találattal válaszolt, így kezébe véve az irányítást.

Fordulás után újabb gól már nem született, a Hoffenheim ezzel visszacsúszott a hatodik helyre, míg a Frankfurt feljött hetediknek.

Sallai Roland már-már hagyományosan kezdő volt az SC Freiburgban. Christian Streich együttese a 16. helyen tanyázó VfL Bochumot fogadta a 8. fordulóban. A mérkőzésen némi meglepetésre a vendégek szereztek vezetést a 16. percben, ám itt a házigazda tudott még az első félidőben fordítani: a 26. percben Doan Ricu egyenlített, majd a 45 + 2. percben Vincenzo Grifo szerzett vezetést a Freiburgnak. A második félidőben az eredmény már nem változott. Sallait a 73. percben cserélte le edzője, Michael Gregoritsch váltotta (2–1).

Az RB Leipzig Darmstadt elleni sikerét (3–1) a kispadról nézte végig a magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter. A lipcsei együttes meccskeretében azonban továbbra sem lehetett ott a csapat másik magyar válogatott játékosa, a térdsérülésből lábadozó Willi Orbán. A találkozón a Brüsszelben tragikus körülmények között félbeszakadt Európa-bajnoki selejtezőn ugyancsak pályára lépett belga Lois Openda (dupla) és svéd Emil Forsberg szerezte a vendégcsapat góljait.

A rehabilitációját végző Schäfer Andrást továbbra is nélkülöző Union Berlin 3–0-ra kikapott hazai pályán a VfB Stuttgarttól. A vendégeknél jó szokása szerint betalált Serhou Guirassy, a guineai támadó nyolc meccsen már tizennégy találatnál jár ebben a szezonban...

A listavezető Leverkusen 2–1-re verte idegenben a VfL Wolfsburgot.

FRISSÍTÉS: A 18 óra 30 perckor kezdődő meccsen a Bayern München a Mainz otthonában tudott nyerni, a német rekordbajnok – melynek Lőw Zsolt a másodedzője – 16 perc után 2–0-ra vezetett Kingsley Coman és Harry Kane góljával, majd a hazai szépítés után a 89. percben Leon Goretzka állította be a végeredményt (1–3).

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA
8. FORDULÓ, Szombati mérkőzések
Freiburg–Bochum 2–1 (2–1)
Hoffenheim–Eintracht Frankfurt 1–3 (1–3)
Darmstadt–RB Leipzig 1–3 (1–2)
Union Berlin–VfB Stuttgart 0–3 (0–1)
Wolfsburg–Bayer Leverkusen 1–2 (1–1)
Mainz–Bayern München 1–3 (1–2)

Rovatok