Index Vakbarát Hírportál

A magyar válogatott gólkirály Lengyelországba igazolt

2023. október 21., szombat 08:06

A lengyel élvonalban szereplő Warta Poznan bejelentette a nyolcszoros magyar válogatott támadó, Eppel Márton szerződtetését.

Rotyog a gulyás, méghozzá a Warta Poznan posztja szerint igazi, jóféle magyar gulyás, aztán vált a kép és a csapat zöld mezében már Eppel Márton merít egy nagyot a lábosból. Ezzel a videóval jelentette be a lengyel bajnokságban tizenegy forduló után a mezőny második felében, a 13. helyen tanyázó klub, hogy szerződtette a 2016–2017-es NB I-es szezon gólkirályát, Eppel Mártont. 

Egy másik videóból az is kiderült, Eppel a bizalom jeleként a kilences számú, a kezdő középcsatárnak dukáló szerelést kapta Poznanban. 

A nyolcszoros magyar válogatott támadó legutóbb a labdarúgó NB II-ből az élvonalba jutó DVTK futballistája volt. A 2022–2023-as szezonban a másodosztályban 31 mérkőzésen négy góllal segítette a miskolciakat, ahol azonban nyáron közös megegyezéssel szerződést bontott, azóta nem volt csapata.

A 31 éves játékos korábban Angliában az Oldhamnél, Hollandiában a NEC Nijmegennél, Kazahsztánban a Kajrat Almatiban és Belgiumban a Cercle Brugge-ben légióskodott. Idehaza a legnagyobb sikerét a Budapest Honvéddal érte el, amikor a csapat – Marco Rossi irányításával – magyar bajnok lett a 2016–2017-es évadban. 

Eppel legutóbb 2018-ban szerepelt a magyar felnőttválogatottban, gólt egyet sem szerzett a nemzeti csapatban.

Rovatok