Index Vakbarát Hírportál

Így rombolták felismerhetetlen állapotúra a Barcelona ikonikus stadionját

2023. október 22., vasárnap 15:47

Gőzerővel zajlanak a spanyol labdarúgó-élvonalban (LaLiga) szereplő FC Barcelona ikonikus stadionja, a Camp Nou újjáépítésének munkálatai, a létesítmény jelenleg felismerhetetlen állapotú.

A klub közlése szerint a stadion bontását még júniusban kezdték el, és mostanra érte el azon szerkezeti állapotot, amiből újjá lehet építeni. Mint ismert, az egyébként sem kedvező anyagi helyzetben lévő katalán csapat a felújítást őrületes, mintegy másfél milliárd eurós támogatásból kivitelezi, mely összeget 24 éven belül köteles visszafizetni.

A projekt az „Espai Barca” nevet viseli. 

A Barcelona a közösségi oldalain két videót tett közzé a jelenleg is zajló munkálatokról, az elsőben azt mutatja be, hogyan bontották teljesen felismerhetetlen állapotúra a stadiont az elmúlt hónapokban. 

A klub friss közleménye szerint a munkálatok a tervezett ütemben haladnak, és a tervek szerint a csapatnak még 2024 novemberéig kell várnia, hogy visszatérjen a Camp Nouba, addig a barcelonai Olimpiai Stadionban játssza hazai mérkőzéseit. 

A stadion teljes elkészültét 2025-re vizionálják, a Camp Nou befogadóképessége pedig 99 ezerről 105 ezer főre nő. A második videóban azt mutatják be, hogyan fog kinézni az új stadion teljesen felújított állapotában. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok