Index Vakbarát Hírportál

Két kapott gólra öttel válaszolt a spanyol bajnokság meglepetéscsapata

2023. október 22., vasárnap 19:22

A spanyol labdarúgó-élvonal (LaLiga) 10. fordulójában a Girona 5–2-re győzte le hazai környezetben a ligautolsó Almeríát, ezzel pedig beérte pontszámban az éllovas Real Madridot.

Egészen elképesztő, hogy mit művelt az eddigiekben a katalán csapat, egyetlen vereségét a Real Madridtól szenvedte el, miközben egyik gólzáporos sikerét aratta a másik után. Nagyjából ugyanezen forgatókönyv volt vizionálható a nyeretlen, a tabella utolsó helyén tanyázó Almería ellen vasárnap délután. 

Igen ám, de a vendégcsapat már a mérkőzés 2. percében előnybe került, a gólszerző Leo Baptistao volt. Ugyanúgy, mint a 24. percben, mikor kétgólos fórt alakított ki az Almería hatalmas meglepetésre, Leo Baptistao pedig a második gólját szerezte. Ezek után viszont már korábbi formáját mutatta a Girona, és kezdetét vette a gólgyártás. Előbb Martin szerezte a hazaiak első találatát a 37. percben, majd egy pillanattal később döntetlent mutatott az eredményjelző, az ukrán gólvágó Dovbyk volt eredményes. 

Ugyanúgy, mint három perccel később, mikor már a vezető gólnak örülhettek a hazai szurkolók, szintén Dovbyk talált a hálóba, ezzel pedig hat perc alatt kétgólos hátrányból fordított a hazai csapat. 

Sőt, a második játékrészben tovább növelte előnyét a Girona, Savio és a csereként beálló Stuani is gólt szerzett, így a végeredmény 5–2. A katalán csapat tovább folytatja menetelését, a bajnoki tabella élén pontszámban beérve a Real Madridot. 

LALIGA, 10. forduló

Rovatok