Index Vakbarát Hírportál

Totális kiütés: súlyos vereséget mért a Puskás Akadémia az MTK-ra

2023. október 22., vasárnap 16:00

A Puskás Akadémia vendégként 5–0-s győzelmet aratott az MTK Budapest ellen, míg a Debrecen hazai környezetben győzte le a Fehérvárt vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójában.

Az egyértelmű vereség ellenére az MTK Budapest kezdte jobban a vasárnap kora délutáni mérkőzést, mivel már a hatodik percben büntetőhöz jutott a Puskás Akadémia ellen, igaz, Stieber Zoltán kihagyta a pontrúgást. Ezek után pedig meredeken elkezdett lefelé zuhanni a lejtőn a fővárosi csapat. 

Az első találatot Batik Bence révén szerezte meg a Puskás Akadémia percekkel a tizenegyes után, majd nem kellett várni sokáig a második felcsúti gólra sem, a 38. percben Gruber Zsombor duplázta meg a vendégek előnyét. 

A második félidőben sem változott a játék képe, az MTK Budapest ugyan többet birtokolta ellenfelénél a labdát, veszélyes lehetőséget egyáltalán nem tudott kialakítani, nem úgy, mint a felcsúti csapat. A 65. percben előbb Corbu Marius, majd a 74. percben Nagy Zsolt góljával 4–0-ra vezetett a Puskás Akadémia, az 5–0-s végeredményt pedig Favorov állította be a 91. percben. 

A Puskás Akadémia így négy ponttal eltávolodott fővárosi riválisától a tabellán, míg az MTK zsinórban harmadik kiütéses vereségét szenvedte el a bajnokságban. A játéknap hátralévő mérkőzésein a Debrecen fogadja a Fehérvárt, majd a bajnoki címvédő Ferencváros a Diósgyőr vendége lesz. 

A Debrecen magabiztosan győzte le a Fehérvárt

A játéknap második mérkőzésén a Debrecen fogadta a Fehérvárt. Kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő, ám támadásban sokkal pontosabbak és veszélyesebbek is voltak a hazaiak, akik már a hetedik percben előnybe kerültek. Bárány Donát gólját ugyan les miatt először nem adta meg a játékvezető, de a videobírós ellenőrzés után felülbírálta saját döntését.

A hátrányba kerülő Fehérvár próbált futballozni és küzdeni az egyenlítésért, ám sok volt a pontatlanság a játékában, miközben a DVSC – a fehérvári kapus rossz kirúgása után – a 33. percben újfent gólt szerzett, így megduplázta előnyét. Az összkép alapján megérdemelten vonulhatott megnyugtató előnnyel a szünetre a házigazda, a vendégek részéről pedig láthatóan és érezhetően többre volt szükség a folytatásban.

Fordulás után ennek megfelelően más felfogásban jött ki az öltözőből a Fehérvár, amely egy perc után szépített is. A vendéglátó ugyanakkor azonnal reagált, ismét magához ragadta a kezdeményezést, és ha nem is szegezte kapujának a riválist, sokkal több veszélyes akciót vezetett. Az egyik ilyen támadásnak a végén Domingues az addigi gólpassza és gólja mellett megint eredményes volt, ezzel visszaállította a kétgólos különbséget.

A folytatásban adódtak ugyan helyzetek, de gól már nem esett, a DVSC pedig megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

OTP Bank Liga, 10. forduló

Rovatok