Index Vakbarát Hírportál

A román sajtóban beleálltak a magyar válogatott támadóba, úgy fest, lyukra futottak vele

2023. október 23., hétfő 08:46

Nem a 24-szeres magyar válogatott Varga Rolandot kapták el ittas vezetéssel a román rendőrök – jelentette ki a Sportrádióban a támadót foglalkoztató Sepsi OSK elnöke, Diószegi László.

Két nappal ezelőtti a hír, hogy a román élvonalban szereplő Sepsi OSK egyik külföldi futballistáját egy rutinszerű közúti ellenőrzésnél ittas vezetésen kapták. A román rendőrség a személyiségi jogok védelme miatt nem közölte, pontosan kiről van szó, ám a helyi sajtóban rögvest elindult a találgatás, a Fanatik című sportlap pedig egészen odáig ment, hogy a Sepsi 24-szeres magyar válogatott légiósát, Varga Rolandot gyanúsította meg a történtekkel. 

Diószegi László, a klub elnöke vasárnap a Sportrádióban tisztázta Vargát, az interjút pedig a Nemzeti Sport Online szemlézte.

A személyiségi jogok miatt nem mondhattuk el, kivel történt az eset. A lényeg az, hogy Varga Rolandot ártatlanul belekeverték ebbe a helyzetbe. (...) Véleményem szerint csak feltételezték, mikor meghallották, hogy külföldi játékosról van szó. Semmi alapja nem volt ennek a véleménynek. Még csodálkozom is, hogyan hozhatott le egy sportújság egy ilyen hírt

– fogalmazott a sportvezető. 

„A rendőrség egyelőre szintén nem adhat ki információkat a személyiségi jogok védelmének érdekében. Kiderül majd, kivel történt az eset, de annyit elárulhatok, hogy nem magyar volt az illető” – hangsúlyozta Diószegi. 

Rovatok