Index Vakbarát Hírportál

Remek hírt kapott Lipcséből Marco Rossi és a magyar futballválogatott

2023. október 24., kedd 19:41

Willi Orbán megkezdte az egyéni edzéseket az RB Leipzig központjában – derült ki a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő klub hivatalos Twitter-oldalán közzétett posztból. A 43-szoros magyar válogatott bekk a Csehország elleni, szeptemberi felkészülési mérkőzésen sérült meg, akkor 8-10 hetes felépülési időt jósoltak neki, a jelek szerint az optimistább verzió valósulhat meg a rehabilitációjában.

A Crvena zvezda elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccs előtt osztott meg magyar szempontból igencsak pozitív híreket az RB Leipzig vezetőedzője, Marco Rose. A tréner elárulta, Willi Orbán, a német együttes magyar válogatott játékosa elkezdte a különmunkát az edzőközpontban. Mindezt nem sokkal később a lipcsei csapat közösségi oldalain is megerősítették egy fotóval.

Philipp Hinze, a német Sky Sport szerkesztő-riportere ugyancsak a közösségi oldalán számolt be arról, hogy Orbán felépülése minden korábbi prognózisra rácáfol, olyan jól halad, hogy egy-két héten belül már a csapattal edzhet. Mindez pedig a magyar labdarúgó-válogatott és Marco Rossi szövetségi kapitány szempontjából is remek hír, a szezon utolsó két Európa-bajnoki selejtezőjén ugyanis november 16-án Szófiában, majd november 19-én Budapesten lép pályára a nemzeti csapat. Azaz innen három hét múlva találkoznak majd a kerettagok Telkiben...

Most, hogy a szerbek és a litvánok elleni Eb-selejtezőn az épp Orbánt pótló Fiola Attila is megsérült, nehéz elképzelni, hogy amennyiben játékra képes állapotban van, úgy a 30 éves német–magyar bekk ne kapna behívót a keretbe.

A Leipzig játékosát a szeptember 10-én lejátszott Magyarország–Csehország-összecsapás második félidejében kellett lecserélni, miután fájlalta a térdét. A németországi vizsgálatok olyan – a klub közleményében nem részletezett – elváltozásokat tártak fel a védő lábában, ami miatt 8-10 hetes kihagyást jósoltak számára. A diagnózis óta pontosan hét hét telt el – azaz jelen állás szerint az optimistább forgatókönyv látszik bejönni a rutinos futballista felépülési idejét illetően. 

Sokatmondó adat, hogy nemzeti tizenegyünk a 2024-es Európa-bajnokságra vezető selejtezősorozat első négy meccsén 360 perc alatt egy gólt kapott, nélküle két találkozó és 180 perc alatt viszont hármat...

A novemberi Eb-selejtezőkön összesen egy pontot kell gyűjtenie a válogatottnak ahhoz, hogy biztosítani tudja helyét a németországi kontinensviadalon.

Rovatok