Index Vakbarát Hírportál

Nem voltak elég gyorsak a labdaszedők, 4 millió forintnyi bírságot kap a csapat

2023. október 25., szerda 10:58

Olasz sajtóhírek szerint 10 ezer eurós bírság vár az AS Romára, amiért a csapat labdaszedői látványosan lassan adták vissza az AC Monza elleni mérkőzés hajrájában azokat a labdákat, amelyekből az ellenfél jött volna.

Az AS Roma kínkeserves 1–0-s sikert aratott az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 9. fordulójában a Monza ellen. José Mourinho együttesének muszáj volt megkapaszkodnia minden lehetséges eszközben, ugyanis az elmúlt évtizedek egyik leggyengébb idényrajtját hozta össze. Mostanra a fővárosiak kilábalni látszanak a gödörből, 14 ponttal a tabella 7. helyére kapaszkodtak fel, miközben legutóbbi négy tétmeccsüket megnyerték. 

No de visszakanyarodva a találkozóhoz, amelyen a többször is hevesen reklamáló, nemegyszer még talán a saját drukkereit is meglepve sírva-könnyezve toporzékoló Mourinhót a 101. percben piros lappal el is küldték a kispadtól, kijelenthető, több mint küzdelmes siker volt. Történt ugyanis, hogy a végig mezőnyfölényben futballozó, ám a kapu előtt elképesztően bizonytalan rómaiak a 90. percben Stephan El Shaarawy találatával megszerezték a vezetést, innentől pedig több olasz lap beszámolója szerint is egészen szürreális volt a helyi labdaszedők közreműködése. A fiatalok ott húzták az időt, ahol csak lehetett, különösen akkor, ha az ellenfél jött volna bedobással vagy kirúgással. 

A Roma végül kihúzta a lefújásig hátralévő több mint tíz percet, ám mindez nem jelenti azt, hogy ne lett volna speciális ára a három pontnak. Egyfelől – visszaesőként – Mourinhót hosszabb időre eltilthatják a kispadtól, másfelől Filippo Biafora olasz újságíró Twitteren közzétett információi szerint a szövetség (FIGC) 10 ezer eurós (cirka 3,8 millió forintos) büntetést szab ki a „farkasokra” a labdaszedők viselkedése miatt. 

Mondjuk, ha megkérdeznénk Mourinhót, a portugál biztosan azt mondaná, megérte…

Rovatok