Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Halmai József

2023. október 25., szerda 21:26

91 éves korában meghalt Halmai József, az Újpest és az MTK korábbi labdarúgója, aki 12 alkalommal kapott lehetőséget a magyar B válogatottban, illetve egyszer volt tartalék az A válogatottnál.

Október 22-én (vasárnap) Budapesten meghalt Halmai József, az Újpest, a Sztálin Vasmű és az MTK korábbi fedezete – írja a Puskás Intézet a honlapján. A 91. születésnapját májusban ünneplő egykori élvonalbeli játékos haláláról a család tájékoztatta a Puskás Intézetet.

Halmai József 1947-ben került Újpestre, a Tűzoltókhoz. Fiatalon sokszor készülhetett együtt a nagycsapattal, valamint edzőmérkőzéseken többször kapott lehetőséget olyan válogatott játékosok oldalán, mint Egresi Béla, Szűcs Sándor, Szusza Ferenc vagy Zsengellér Gyula. Halmai 21 évesen, 1953-ban a dunaújvárosi (akkor még sztálinvárosi) csapathoz került „kölcsönjátékosként”.

Hetven éve, 1953. március 15-én az MTK (Budapesti Bástya) ellen játszotta első NB I-es meccsét. Két dunaújvárosi év után visszatért Újpestre, ahol az együttessel 1957 tavaszán bronzérmes lett a bajnokságban. Halmai József a „fél idény” során 11 bajnokin lépett pályára.

1959-ben igazolt Újpestről az MTK-hoz, a kék-fehéreknél egy szezont töltött, majd 1960-ban sérülései miatt, mindössze 28 évesen be kellett fejeznie a játékot. Halmai József 12 alkalommal kapott lehetőséget a magyar B válogatottban, illetve egyszer volt tartalék az A válogatottnál.

Halmai József 1976 és 1980 között az Újpestnél Várhidi Pál pályaedzőjeként dolgozott, ez alatt kétszer nyert bajnokságot a klubbal. Az Újpest és az MTK egykori játékosának temetése november 10-én, 10 órakor, a Fiumei Úti Sírkertben lesz.

Rovatok