Index Vakbarát Hírportál

Tíz hónapra eltiltották az olasz válogatott futballistát

2023. október 26., csütörtök 13:43

Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) tíz hónapra eltiltotta a Newcastle United olasz válogatott futballistáját, Sandro Tonalit – számolt be róla a BBC.

A szövetség elnöke, Gabriele Gravina maga erősítette meg a hírt.

Az FIGC ügyésze és Tonali megállapodásra jutott, amelyet már jóvá is hagytam.A megállapodás éretlmében tíz hónapig nem léphet pályára, plusz nyolc hónap rehabilitációt kell végeznie és legalább 16 előadáson kell részt vennie a témában

– idézi a Football Italia Gravinát.

A 23 éves középpályás a döntés értelmében jövő augusztusig nem játszhat, így akkor sem játszhat az Európa-bajnokságon, ha a squadra azzurra kvalifikálja magát a németországi viadalra.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk: az elmúlt hetekben az olasz futballt újabb futballcsalás rázta meg, az ügyben érintett játékosok egyike Tonali volt.

Az AC Milantól a nyáron a Newcastle Unitedhez igazolt középpályást – az angolok 75 millió euróért vették meg az olaszoktól – a válogatott edzőtáborából vitték el kihallgatásra Nicolo Zaniolóval (Aston Villa) egyetemben, akik aztán már vissza sem tértek társaik közé.

Szerdán a Bajnokok Ligájában a klubcsapatában Tonali ugyan pályára lépett, de várható volt, hogy Nicolo Fagiolihoz hasonlóan – aki révén az ügy kirobbant – rá is hosszabb eltiltás vár.

Annál is inkább, mert az első hírek ugyan még arról szóltak, hogy Tonali és Zaniolo azonnal beismerték vétségüket – a szabályok értelmében semmilyen platformon semmilyen sporteseményre nem fogadhatnának –, attól azonban elhatárolódtak, hogy saját meccseikre is fogadtak volna, csupán pókereztek, black jackeztek.

ELŐBB AZONBAN ZANIOLÓRÓL, MAJD TONALIRÓL IS KIDERÜLT, HOGY NEM MONDTAK IGAZAT: BIZONY SAJÁT CSAPATUK MECCSEIRE IS FOGADTAK.

Zaniolo esetében a hírt publikáló Fabrizio Corona olasz újságíró odáig ment, hogy saját mérkőzése közben, arra a kispadról, cserejátékosként tett fogadást, és minderről bizonyítékok is a rendelkezésére állnak, amelyeket kész bemutatni a milánói rendőrségen.

Rovatok