Index Vakbarát Hírportál

Ráijesztettek a Bayern Münchenre, nagyon csúnya lett a vége

2023. október 28., szombat 17:21

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 9. fordulójában a Bayern München Manuel Neuer visszatérésén hazai pályán 8–0-ra kiütötte a Darmstadtot. A triplázó Harry Kane még a saját térfeléről is bevette az ellenfél kapuját!

Pedig finoman szólva sem indult ideálisan a mérkőzés a német rekordbajnok számára, hiszen Joshua Kimmich már a negyedik percben piros lapot kapott, vagyis gyakorlatilag az egész összecsapást tíz fővel hozta le Bayern.

Más kérdés, hogy a szünetre így is emberelőnybe kerültek a hazaiak, mivel a túloldalon kétszer is utolsó emberként szabálytalankodtak, ezért előbb Klaus Gjasula, majd a hajrában Matej Maglica is piros lapot kapott.

Az első félidőben még csak les miatt érvénytelenített találatig jutott a Bayern Leroy Sané révén, a fordulást követően viszont már kiszakadt a gólzsák: az 51. és a 76. perc között hétszer(!) is betalált, és végül 8–0-ra győzött a müncheni gárda.

A sort Harry Kane kezdte, aki a játékrész derekán saját térfeléről(!) is bevette a Darmstadt kapuját, a kettő között pedig még egy gólpasszt is kiosztott az ugyancsak kétszer eredményes Jamal Musialának. Hogy teljes legyen a gála, arról is tett: a 89. percben ő állította be a végeredményt.

Az angol válogatott csapatkapitánya kilenc bajnokin 17 kanadai pontot termelt eddig, 12 gól és 5 gólpassz áll a neve mellett.

Mazraui a botránya után két gólpasszával tűnt ezúttal ki, Sané szerzett két szabályos gólt is, Thomas Müller pedig három kanadai pontot (1+2) termelt a 8–0-s siker során.

Gulácsi Péter a cserepadról nézte végig, ahogyan a sérült Willi Orbánt nélkülöző RB Leipzig hazai pályán 6–0-ra kiüti a Kölnt. A találkozón Timo Werner szerzett vezetést büntetőből, majd Xavi Simons két gólpasszt adott a szünetig Lois Opendának, a kettő között pedig még David Raum is eredményes volt. A végjátékra megfogyatkoztak a vendégek, ezt pedig Benjamin Sesko és Christoph Baumgartner is kihasználta.

Bundesliga, 9. forduló

Augsburg–Wolfsburg 3–2

Bayern München–Darmstadt 8–0

Mönchengladbach–Heidenheim 2–1

Stuttgart–Hoffenheim 2–3

Werder Bremen–Union Berlin 2–0

RB Leipzig–Köln 6–0

Az élmezőny állása: 1. Bayern München 23 pont (33–7), 2. Leverkusen 22/8 meccs (25–7), 3. Stuttgart 21 (27–11), 4. RB Leipzig 20 (25–7), 5. Dortmund 20/8 (17–8), 6. Hoffenheim 18 (20–16)

Rovatok