Index Vakbarát Hírportál

Másfél év alatt már a második bajnoki címét szerezte Dél-Koreában Ádám Martin

2023. október 29., vasárnap 13:01

Ugyan három forduló még hátravan a dél-koreai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a K-League rájátszásából, már most eldőlt, hogy az Ádám Martint is soraiban tudó Ulszan Hyundai megvédi a bajnoki címét. A magyar válogatott támadó a Tegu FC ellen 2–0-ra megnyert mérkőzésen 85 percnyi játéklehetőséget kapott, úgy, hogy szeptember 24-e óta először volt kezdő bajnokin.

Túlzás lenne azt állítani, hogy álomszerűen alakult Ádám Martin második szezonja Dél-Koreában, hiszen a 17-szeres válogatott támadó kiszorult az Ulszan Hyundai kezdőjéből, s több nyilatkozatban is jelezte, nem bánná, ha a több játéklehetőség reményében váltani tudna.

A klubváltás azonban idény közben elmaradt, és ha már így alakult, a 28 esztendős, szegedi születésű csatár csak-csak igyekezett kihozni a maximumot a 27 bajnokin neki jutott valamivel több mint 1100 játékpercből. Az Ulszan meneteléséhez öt góllal és négy gólpasszal hozzájárulva újabb bajnoki címet ünnepelhet.

Ádám Martin helyzetéről, valamint a dél-koreai labdarúgás jelenéről és különlegességeiről nem is olyan rég beszélgettünk az Index Sportcast egyik epizódjában Végh Jánossal, a Nemzeti Sport munkatársával, aki Ulszanban látogatta meg a csatárt. Az epizód alább meghallgatható.

Rovatok