Index Vakbarát Hírportál

Kővel dobták meg a vendégedzőt, elhalasztották a marseille-i rangadót – fotók, videó!

2023. október 29., vasárnap 21:20

Döbbenetes jelenetek zajlottak le Franciaországban az Olympique Marseille–Olympique Lyon-rangadó előtt, ami miatt el is kellett halasztani a meccset.

Történt ugyanis, hogy a vendégek csapatbuszát megtámadták a hazai ultrák, a lyoniakat edző Fabio Grosso sérüléseiről készült sokkoló képeket Fabrizio Romano is megosztotta az X-oldalán.

A játékosként a 2006-os világbajnoki finálét tizenegyesével eldöntő 45 éves szakember a pályafutását követően a Juventus utánpótlásában kezdett el edzőként ténykedni, majd a Bari, a Verona, a Brescia, a Sion és a Frosinone után szeptember közepén nevezte ki az őt futballistaként 2007 és 2009 között foglalkoztató Lyon.

Azt túlzás lenne állítani, hogy ő lett volna a csapat megváltója, hiszen négy forduló alatt egy pontot szerzett vele a Lyon eddig a bajnokságban.

„Így látni a kövekkel megdobált buszt, és Fabio Grosso véres arcát, ezek a képek felháborítóak. Ezek olyan elfogadhatatlan cselekedetek, amelyek beárnyékolják a futball és a sport értékeit” – idézi az MTI Amélie Oudéa-Castéra francia sportminisztert.

Hozzátette, reményei szerint nagyon gyorsan lefolytatják majd a vizsgálatot, megtalálják az elkövetőket, és szigorúan megbüntetik őket.

Rovatok