Index Vakbarát Hírportál

Egyre nagyobb gödörben az MTK, ezúttal a sereghajtó otthonában kapott ki

2023. október 29., vasárnap 15:14

Sorozatban a negyedik bajnokiját is elbukta a labdarúgó NB I-ben az MTK Budapest, amely a mérkőzést megelőzően a 12 csapatos élvonal utolsó helyén álló Mezőkövesd-Zsóry otthonában kapott ki 1–0-ra. A Paks 3-1-re nyert a sereghajtó, vendég Kisvárda ellen.

Két pocsék formában lévő együttes csapott össze Mezőkövesden: a házigazda matyóföldiek és az MTK egyaránt három vereség után készült a másik ellen. A találkozó végül egyetlen gólt hozott, Molnár Gábor 7. percben lőtt találata döntötte el a három pont sorsát (1–0).

A Mezőkövesd a második félidőben csaknem teljesen átadta a területet, ötvédős rendszerben védekezett a több nagy helyzetet is kialakító, ám a kapu előtt borzalmas döntéseket hozó MTK-játékosokkal szemben.

A fővárosiak szegről-végre még a vereséggel is elégedettek lehetnek, az ezt megelőző három bajnokijukon 14 találatot kaptak… (Az FTC-től hatot, a Fehérvártól hármat, a Puskás Akadémiától ötöt.)

A Mezőkövesd idénybeli első sikerét érte el hazai pályán, összességében pedig a másodikat a 2023–2024-es idényben. A sárga-kékek a győzelemért járó három ponttal ráadásul előztek a tabellán. Jobb gólkülönbségüknek köszönhetően ugyanis átugrották a Paks vendégeként 3–1-es vereséget szenvedő Kisvárdát.

LABDARÚGÓ NB I
11. FORDULÓ
Mezőkövesd-Zsóry–MTK Budapest 1–0 (Molnár G. 7.)
Paksi FC–Kisvárda 3–1 (Szabó J. 16., Windecker 45+3., Mezei Sz. 80., ill. Balogh N. 74.)

Rovatok