Index Vakbarát Hírportál

Kétgólos előnyről ijesztett rá a Brest a PSG-re, aztán jött Mbappé

2023. október 29., vasárnap 15:02

Drámaira sikeredett a Paris Saint-Germain győzelme a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a Brest otthonában. A címvédő 3–2-re nyert, úgy, hogy a győztes gólt a 89. percben szerezte meg Kylian Mbappé – miután kihagyott egy tizenegyest.

Az idény egyik meglepetéscsapatának számító Brest otthonában izzadt meg a Luis Enrique vezette PSG. A vendégcsapat ugyan már a 16. percben megszerezte a vezetést a mindössze 17 éves csatártehetség, Warren Zaire-Emery góljával, majd a 26. percben Mbappé találatával kettővel is vezetett, sokáig mégis úgy tűnt, pontokat veszít (0–2). Steve Mounie még a szünet előtt szépített, majd a második félidő elején Jeremy Le Douaron is bevette Gianluigi Donnarumma kapuját, így kétgólos hátrányból felálltak a piros-fehérek (2–2).

A Brest ráadásul a folytatásban is méltó ellenfele maradt a fővárosi együttesnek, ugyan valamivel kevesebbet birtokolta a labdát, több helyzetet alakított ki a PSG-nél. A 84. percben Randal Kolo Muani harcolt ki egy tizenegyest, igaz, az esetet hosszú perceken át videózták, Mbappé végül csak a 89. percben tudott odaállni, hogy elvégezze. Talán a hosszas pauza zavarta meg a világbajnok csatárt, nem tudni, mindenesetre erőtlenül és rosszul helyezve küldte kapura a labdát, amit az irányt eltaláló Marco Bizot így hárítani tudott... Más kérdés, hogy a 32 éves holland kapus nem örülhetett sokáig, a kipattanóra ugyanis Mbappé érkezett elsőként, és ezúttal már a kapuba továbbította a labdát (2–3).

A végül 99 percesre nyúlt meccset így behúzta Luis Enrique együttese, a győzelemért járó három ponttal pedig megelőzte a tabellán az egy meccsel kevesebbet játszott AS Monacót, így a címvédő második helyen áll a Nice mögött.

LABDARÚGÁS
FRANCIA LIGUE 1, 10. FORDULÓ
Brest–PSG 2–3 (1–2)

Az élboly: 1. Nice 22 pont (10 meccs), 2. PSG 21 (10), 3. Monaco 20 (9), 4. Reims 17 (10), 5., Lille 15 (9), 6. Brest 15 (10).

Rovatok