Index Vakbarát Hírportál

Jude Bellingham megelőzte a Real Madrid legendáit

2023. október 30., hétfő 13:06

A Real Madrid 20 éves angol középpályása, Jude Bellingham aligha kezdhetett volna ettől tökéletesebb szezont a királyi gárdánál, ugyanis már több legendát, köztük Puskás Ferencet is túlszárnyalta.

Az Európa-bajnoki ezüstérmesnél szorgosabban még soha senki nem gyűjtötte a gólokat a Realnál, ugyanis Bellingham 13 mérkőzésen 13 gólt lőtt, ezzel beérte a portugál világsztár, Cristiano Ronaldót és a spanyol Alfredo Di Stéfanót is.

Továbbá három gólpasszt is jegyzett a középpályás, ezzel már 16 találatban van személyes érintettsége, így ebben már felül is múlta a 203-szoros válogatott Ronaldót. Európa öt legjobb bajnokságát összevetve egyedül az éppen Bayern Münchenbe igazoló Harry Kane az, aki 21 gólos közreműködésével megelőzi ebben Bellinghamet.

A többi Real Madrid-legendával összevetve az angol olyanokat előz meg, mint az olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes Puskás Ferenc, a 102-szeres spanyol válogatott Raúl, Hugo Sánchez, aki 1985 és 1992 között szerepelt a BL-rekorder klubnál, és a kilencszeres spanyol bajnok Santillana. A La Ligában tíz gólt az első tíz mérkőzésén Bellinghamen kívül csupán néhány klasszis volt képes lőni, ilyen minden idők egyik legjobb csatára, Romario, a kétszeres világbajnok brazil Ronaldo Nazario, és a BL-győztes lengyel Robert Lewandowski.

Jude Bellingham a hétvégi El Clásicón sem tétovázott: a 68. percben megszerezte az egyenlítést érő találatot (1–1), majd a hosszabbításban az ő góljával győzött (21) végül a madridi együttes.

A brit nyáron érkezett a Real Madridhoz a Borussia Dortmundtól, azóta 10 La Liga-mérkőzésen és három BL-találkozón kapott lehetőséget Carlo Ancelottitól.

Rovatok