Index Vakbarát Hírportál

Sallói góljával és gólpasszával a Sporting KC nagy lépést tett a negyeddöntő felé

2023. október 30., hétfő 09:22

Sallói Dániel góllal és gólpasszal járult hozzá a Sporting Kansas City 4–1-es, vasárnapi győzelméhez az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS), a magyar légiós csapata a St. Louis City otthonában nyert, és nagy lépést tett a negyeddöntő, a nyugati főcsoport elődöntője felé.

Csoportjában az alapszakasz nyolcadik helyén zárt a Sporting Kansas City, amelyre így egy úgynevezett wild card-mérkőzés várt a 9. helyezett San Jose Earthquakes ellen a rájátszásba jutásért, azon gól nélküli döntetlent követően a büntetőpárbaj döntött előbbi javára. Sallói akkor jó teljesítménye mellett a tizenegyespárbajt lezáró értékesített lövéssel szerzett döntő érdemeket a továbbjutásban.

A csapat kulcsembere ezúttal is kezdőként lépett pályára, és a 36. percben 1–1-es állásnál az ő asszisztálásával jutottak övéi másodszor is vezetéshez.

A szünetben már 3–1-re vezetett a Sporting Kansas City az alapszakasz során a nyugati főcsoportban legjobb St. Louis City ellen, majd a 61. percben Sallói is eredményes volt: sarokrúgást követően egy megcsúsztatott labda került a magyar csatár elé, aki a hosszún lesipuskásként érkezett, és közelről nem hibázott.

(A magyar légiós gólja 4:46 perctől látható az összefoglalóban.)

A párharc az egyik csapat második győzelméig tart, a következő felvonásra vasárnap kerül sor fordított pályaválasztással.

A továbbjutóra a bajnokság negyeddöntőjében, a főcsoport elődöntőjében a Houston Dynamo FC (4.)–Real Salt Lake (5.) versengés győztese vár.

Sallói 2014-ben került a Sporting Kansas Cityhez, 2016-ban már az első kerethez tartozott, de csak 2017-től szerepel folyamatosan az első csapatban. Amerikába rövid hazai kitérőt követően (Vasas, Gyirmót) került vissza, és azóta is kulcsembernek számít. A 2023-as bajnoki idényben 35. mérkőzésen a nyolcadik találatát szerezte.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok