Index Vakbarát Hírportál

Szaúd-Arábia egyetlen riválisa váratlanul közölte, mégse rendezne vb-t

2023. október 31., kedd 09:09

A korábbi érdeklődés ellenére az ausztrál szövetség (FA) bejelentette: nem áll szándékában megrendezni a 2034-es labdarúgó-világbajnokságot – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

James Johnson elnök kedden azt mondta: minden tényezőt megvizsgáltak és inkább a 2026-os női Ázsia Kupa, illetve a 2029-es klubvilágbajnokság vendégül látására koncentrálnak.

A nemzetközi szövetség (FIFA) október elején jelezte, hogy az október 31-i határidőig ázsiai és óceániai érdeklődőket vár a rendezési jog iránt.

Szaúd-Arábia gyakorlatilag azonnal bejelentkezett a 2034-es vb rendezésére, és mivel a térségből rajtuk kívül csak az ausztrálok érdeklődtek, jó eséllyel az arab ország lesz a házigazdája a 11 év múlva esedékes tornának.

A nemzetközi szövetség (FIFA) tanácsa szintén október első hetében jelezte, a 2030-as vb-t Spanyolország, Portugália és Marokkó láthatja vendégül, de az első három mérkőzésnek – centenáriumi ünnepséggel egybekötve – Uruguay, Argentína és Paraguay ad otthont, mivel az első vb-t 1930-ban Uruguayban rendezték.

A következő, 2026-os – már nem 32, hanem 48 csapatos – világbajnokságnak Kanada, az Egyesült Államok és Mexikó lesz a házigazdája.

A tavalyi argentin sikerrel zárult tornát Katarban rendezték novemberben és decemberben – idézte fel az MTI.

Rovatok