Index Vakbarát Hírportál

50 millió fontért vinnék Szaúd-Arábiába a Man. City sérült csillagát

2023. október 31., kedd 13:22

Ugyan súlyos sérülése miatt augusztus óta nem léphetett pályára, ez sem szegi kedvét a szaúdi futballbefektetőknek. A Football Insider beszámolója szerint a Manchester City karmestere, Kevin De Bruyne 50 millió fontot is megérne a négy helyi élcsapatot is birtokló szaúdi állami befektetési alapnak (PIF).

Nyáron kikosarazta szaúdi megkeresőit, brit sajtóinformációk szerint azonban télen újra próbálkoznának a PIF képviselői. Kevin De Bruyne a 2023-as Bajnokok Ligája-döntőben sérült meg, majd ezt követően nem épült fel teljesen, augusztusban ismét rásérült korábbi izomproblémáira. Mindezek miatt a 32 éves belga karmester a Burnley elleni Premier League-meccset leszámítva még nem léphetett pályára ebben a bajnoki évadban. 

A Football Insider szerint azonban mellékes is, hogy a 99-szeres belga válogatott játékos mikor és milyen állapotban tér majd vissza, Szaúd-Arábiában akarják őt. Pont. Az információ érdemi része szerint 50 millió fontot is kereshetne a Manchester City De Bruyne játékjogának átengedésén. A játékos egy remek wolfsburgi idényt követően 2015 nyarán 70 millióba került a Citynek. 

A PL gólpasszrekordját (20 assziszt egy idényben) Thierry Henryval holtversenyben tartó De Bruyne 358 tétmérkőzésen szerepelt eddig a manchesterieknél, ezeken pedig 98 gólt és 153 gólpasszt jegyzett. A Man. Cityvel többek között öt angol bajnoki címet nyert, a 2022–2023-as idényben pedig elhódította a Bajnokok Ligája serlegét is – kijelenthető, a döntőig tartó menetelésben több mérkőzésen is főszereplő volt.

Bár a mostani cikk nem nevesít konkrét klubot, a Cristiano Ronaldót és Sadio Manét is foglalkoztató al-Nasszrrel boronálták össze korábban. 

Rovatok