Index Vakbarát Hírportál

Hiába Gulácsi védései, a Wolfsburg kiejtette a Német Kupából a kétszeres címvédő Lipcsét

2023. október 31., kedd 20:12

A VfL Wolfsburg 1–0-ra legyőzte a Gulácsi Péterrel felálló RB Leipziget a Német Kupában, így a kétszeres címvédő már a legjobb 32 között búcsúzni kényszerült.

Tavaly őszi térdszalagszakadásából felépülve másodszor állhatott az RB Leipzig kapujába tétmeccsen Gulácsi Péter. A visszatérés alkalmával két gólt kapott a magyar hálóőr, csapata azonban sikerrel vette az akadályt, 3–2-es győzelemmel ment tovább a Német Kupában a másodosztályú Wehen Wiesbaden otthonában.

A második fellépés számszakilag jobban alakult az 51-szeres válogatott hálóőr szempontjából, ugyanis megfelezte kapott góljai számát, miközben négy védése, köztük a helyszíni beszámolók szerint legalább egy bravúr is akadt. Örömre mégse lehet oka: a kétszeres címvédő lipcseiek ugyanis 1–0-ra kikaptak a VfL Wolfsburg otthonában.

A találkozó egyetlen gólját a 14. percben a „Farkasok” cseh légiósa, Vaclav Cerny szerezte. Gulácsi igencsak tehetetlen volt a 26 éves támadó lövésével szemben, köszönhetően a 20 éves francia védő, Castello Lukeba bizonytalankodásának is (gólvideó itt)...

A Leipzig sorsát Yussuf Poulsen 56. percben kapott második sárga lapja pecsételte meg, amivel tíz emberre fogyatkozott Marco Rose együttese. A folytatásban is küzdött a vendégcsapat, de kaput eltaláló próbálkozása már nem akadt.

Willi Orbán ugyan szeptemberi sérülése után már elkezdhette a különedzéseket, egyelőre nem bevethető.

A negyedosztályú Homburg komoly meglepetésre a Greuther Fürthöt (2–1), a Stuttgart a május óta maródi Schäfer András csapatát, az Union Berlint (1–0) búcsúztatta.

Rovatok