Index Vakbarát Hírportál

Matthäus után Ronaldo is felült a fanyalgók vonatára, kiröhögte Messi Aranylabdáját

2023. november 1., szerda 07:48

Forrong a futballvilág, nemcsak a súlytalan kibicek, hanem legendás futballisták, edzők, elismert szakírók is fanyalognak Lionel Messi nyolcadik Aranylabdáján. Lothar Matthäus, a trófea 23 évvel ezelőtti elnyerője is megszólalt, sőt a mostanáig kínosan visszafogott ötszörös győztes, Cristiano Ronaldo is jelezte egy spanyol újságíró elmarasztaló videója alá kirakott like-kal és röhögő emojikkal, hogy bohózatnak tartja a legutóbbi szavazás eredményét.

Maga Pep Guardiola, Lionel Messi barcelonai sikerkorszakának edzőfejedelme, a Manchester City jelenlegi menedzsere fogalmazott meg olyan véleményt, mely szerint két Aranylabdát kéne kiosztani, egyet az argentin Bolhának, egyet pedig a futballvilág maradék részének, a „rest of the world”-nek. 

Érvek, lájkok, emojik

A hétfői esti, párizsi díjkiosztó óta egyre többen érzik szükségét annak, hogy megnyilvánuljanak az ügyben. Tomás Roncero, az AS című spanyol sportlap tekintélyes munkatársa videóüzenetben vonta kétségbe Lionel Messi nyolc Aranylabdája közül legalább háromnak a jogosságát.

Ez idáig rendben is lenne, hiszen véleményszabadság van, Roncero kollégának joga van megnyilvánulni. Csakhogy az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo, aki eddig kínosan ügyelt arra, nehogy minősítse Lionel Messit, most nem állta meg, és lájkolta Roncero videóját, sőt négy röhögő emojival jelezte, hogy bohózatnak tartja az argentin nyolcadik trófeáját (is).

Messi-rajongóként sem

No de nem csak Cristiano Ronaldo az egyetlen aranylabdás, aki klaviatúrát ragadott Aranylabda-ügyben. Lothar Matthäus, a trófea 1990-es elnyerője így fogalmazott a Sky Germanynek: 

Ha az egész idényt nézzük, Haaland jobban teljesített Messinél. Az argentin nem érdemelte meg. Az eredmény azt jelzi, hogy a világbajnoki cím minden másnál többet ér. Számomra Haaland volt az elmúlt tizenkét hónap legjobb labdarúgója a világon. Triplázott a Cityvel, megnyerte a Premier League-et, az FA Kupát és a Bajnokok Ligáját, 52 gólt szerzett, és megdöntötte a PL gólrekordját. Haalandot nem lett volna szabad mellőzni. Mondom ezt úgy, hogy Messi-rajongó vagyok.

Az egykori magyar szövetségi kapitány szavainak értékét csak picikét csökkenti, hogy hazájában, finoman fogalmazva is, „pojácának″ tartják. Nem mint egykori remek futballistát, hanem azért, amit visszavonulása óta folyamatosan csinál. 

Apropó, Ángel Di María, az argentinok világbajnok veteránja, barátja, Messi védelmére kelt. Az Olé című sportlap Instagram-posztjához, amely lehozta Matthäus fanyalgását, odabiggyesztette a saját megjegyzését: A llorar a otro lado. 

Szabad fordításban: Máshol nyafogjál, ne itt!

Szóval, folyik az adok-kapok a Messit bírálók és az argentin sztár pártfogói között. 

Rovatok