Index Vakbarát Hírportál

Palesztin zászló miatt büntették meg a Budapest Honvédot

2023. november 2., csütörtök 20:08

Az NB II-es Pécs–Honvéd-mérkőzésen a vendégek szurkolói pirotechnikai eszközök bevetése mellett egy palesztin zászlót is kifeszítettek, így a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) pénzbüntetéssel sújtotta a csapatot. A retorziót a pécsi csapat sem úszta meg, megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata miatt ők is pénzbüntetést kaptak.

A Pécsi MFC hazai pályán fogadta a Budapest Honvéd csapatát október 22-én, a Merkantil Bank Liga 12. fordulójában. A két csapat gól nélküli döntetlent játszott egymással, de a találkozó így  sem merül a feledés homályába, ugyanis a Magyar Labdarúgó-szövetség büntetést szabott ki november 2-i ülésén.

Mint az az mlsz.hu-n megjelent közleményben olvasható:

a Fegyelmi Bizottság a PMFC–Budapest Honvéd-mérkőzéssel kapcsolatban a Budapest Honvédot a rend magzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért – pirotechnikai eszközök használata, egészségre, biztonságra veszélyt jelentő tűzijáték használata, amely a mérkőzés megszakítását eredményezte, valamint politikai érzékenységet sértő cselekmény: palesztin zászló kihelyezése – pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A közleményből ugyanakkor a büntetés mértéke és összege nem derült ki.

A szövetség fegyelmi bizottsága egyébként a hazai csapatot is megbüntette a rend magzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért – megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata miatt.

A pirotechnikai eszközök miatt nehezen látható a felvételen, de a pécsi kapu jobb felső sarkában 0:39 másodperctől viszonylag jól kivehető a palesztin zászló.

Rovatok