Index Vakbarát Hírportál

Tovább tart Harry Kane átka, 3. ligás csapat ejtette ki a Bayern Münchent

2023. november 2., csütörtök 08:57

Hatalmas meglepetésre kiesett a Bayern München a Német Kupából, miután a harmadosztály 15. helyén álló Saarbrücken 2–1-re legyőzte a rekordbajnokot.

Harminc év találkoztak ismét a felek, akkor az élvonalban a Bayern 6–0-ra kiütötte ellenfelét, és most sem sok utalt arra, hogy a Bundesligában rendre gálázó münchenieknek bármi gondjuk lehetne.

Még csak azt sem lehet mondani, hogy rettenetesen tartalékosan álltak volna fel, hiszen a Neuer – Sarr, De Ligt, Kim, Davies – Kimmich – Sané, T. Müller, Kratzig, Tel – Choupo-Moting felállás azért nem rossz, és érkezett még a pályára Laimer, Coman, Gnabry és Musiala is csereként.

A kezdés nem volt rossz, Krazig előkészítése után Müller az első negyedóra végén megszerezte a vezetést (0–1), de az első félidő ráadásában egyenlített a vendéglátó Patrick Sontheimer révén (1–1).

Amikor már mindenki a ráadásra készült, jött a fekete leves a Bundesliga-csapat számára: a 96. percben Marcel Gaus eldöntötte a továbbjutás kérdését (2–1).

A Bayern így Harry Kane érkezése óta elveszítette a Német Szuperkupát, majd kiesett a Német Kupából is, így már csak a bajnokság (jelenleg 2.) és a Bajnokok Ligája ad lehetőséget arra az angol válogatott gólrekorderének, hogy karrierje során először nyerjen valamit.

A meccsen megsérülő De Ligtnek a hírek szerint 4-6 hetet kell kihagynia.

Rovatok