Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai meghatározó volt jobbszélsőként is, többségben a nyolcasok

2023. november 2., csütörtök 00:25

Szoboszlai Dominik először játszott jobbszélsőt szerdán a Liverpool csapatában a Bournemouth elleni Ligakupa-mérkőzésen, továbbá először volt kezdő hétközi kupameccsen, és először is cserélték le. Volt már jobb meccse is a Vörösöknél, de így is jó néhány nyolcas osztályzatot kapott az angol lapoktól.

Gondolhatnánk, hogy Szoboszlai Dominik jól fekszik az angol újságíróknál, de nem erről van szó: tényleg jól teljesít a Liverpool csapatában a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya. Ahogy szerdán is a jobbak közé tartozott a Bournemouthban 2–1-re megnyert Ligakupa (Carabao Cup)-mérkőzésen. Pedig a számára szokatlan jobbszélső posztján kezdett, de ott is feltalálta magát. 

Anfieldwatch.co.uk: 8  –  Más volt ez a meccs a magyar játékosnak, mint általában. Az első félidőben a jobb oldalon játszott, aztán a másodikban behúzódott középre. Sokkal aktívabb volt az első játékrészben, amikor szinte minden liverpooli támadás rajta ment keresztül. Feljegyezhetett volna egy gólpasszt, ha Elliott befejezése élesebb. Mielőtt lecserélték, már ritkábban ért labdához, de így is ígéretes volt a játéka.

Thisisanfield.com: 7  –  Négy kapura lövést és egy kulcspasszt hozott össze a számára szokatlan jobbszélső posztjáról, de mindez arra volt jó, hogy azt kívánd, bárcsak a pálya közepén játszana, ahol sokkal nagyobb befolyással lehet a mérkőzésre.

BBC.com: 8,34 – Szoboszlai az egész csapatban a második legmagasabb osztályzatot kapta Darwin Núnez után. Ugyanakkor a meccs másik magyarja, Kerkez Milos nem remekelt a honlap szerint, csapatában a leggyengébb volt 4,68-as érdemjeggyel.

Onefootball.com: 8

Lfclive.net: 7   Először játszott jobbszélsőt a Liverpool csapatában, de nem mozgott idegenül ezen a poszton. Kissé visszafogott lett a teljesítménye, amikor átment a másik oldalra.

Anfieldindex.com: 7  – A kiváló középpályás nem szokott a hét közepén is kezdeni, de most így alakult. Ezúttal jobbszélső volt. Szépen széthúzta a mezőnyt, gyors volt, és folyamatosan bejátszotta a labdákat a kapu elé az első félidőben, amikor nagyon aktív volt. Sajnos a lövései elkerülték a kaput, hol többé, hol kevésbé. Szünet után is élénk volt, bár kevésbé hatékony, különösen a szorult helyzetekben.

Tribuna.com: 8  – Roppant kreatív, mindig valami váratlant próbált megvalósítani. Bár számára szokatlan poszton játszott a jobb szélen, de így is szinte minden liverpooli akcióban benne volt.  Megérdemelte volna, hogy egy gólpasszt felvéssenek a neve mellé, de Elliott lövése nem volt elég jó. Mindössze ketten kaptak nyolcast, Núnez és Szoboszlai. 

Liverpool.com: 7  –  Most játszott először jobbszélsőt, de ott is feltalálta magát. Járt volna neki egy gólpassz, mert remekül helyzetbe hozta Elliottot.

Liverpoolecho.co.uk: 6  –  Kezdetben kissé elveszettnek tűnt a jobb szélen, mégis veszélyeztetett a lövéseivel. Kevésbé volt hatékony, amikor visszahúzódott a szokásos helyére a középpályán. Lecserélték.

Megvan Szoboszlaiék következő ellenfele

A Liverpool a West Ham Uniteddel találkozik a labdarúgó angol Ligakupa negyeddöntőjében. A sorsolást szerdán késő este készítették el, azt követően, hogy Jürgen Klopp együttese 2–1-re nyert a Kerkez Milost is foglalkoztató Bournemouth vendégeként.

A nyolc között Everton–Fulham, Chelsea–Newcastle United és Port Vale–Middlesbrough párharcokat rendeznek.

A negyeddöntős mérkőzéseket december 18-án játsszák.

Rovatok