Index Vakbarát Hírportál

Milánóban aratta idénybeli első sikerét az Udinese

2023. november 5., vasárnap 07:55

Az eddig nyeretlen Udinese meglepetésre 1–0–ra legyőzte vendégként a harmadik helyen álló AC Milant az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 11. fordulójának szombati játéknapján.

Az udinei együttes győztes gólját Roberto Pereyra szerezte tizenegyesből. Az AC Milan a harmadik vereségét szenvedte el, ötödik hazai fellépésén három győzelem mellett másodszor maradt alul. Az Udinese hatodik idegenbeli fellépésén jutott először három ponthoz, egy vereség és négy döntetlen mellett.

A címvédő Napoli kétgólos győzelmet aratott a sereghajtó Salernitana vendégeként. A nápolyi együttes ezzel megőrizte idegenbeli veretlenségét a Serie A-ban – négy győzelem és két döntetlen –, míg a salernóiak változatlanul nyeretlenek. Giacomo Raspadori a 13., Eljif Elmas a 82. percben volt eredményes.

Az előző idényben Bajnokok Ligája-döntős Internazionale 2–1-re győzött az utolsó percekben emberhátrányban futballozó Atalanta vendégeként. Hakan Calhanoglu (40. perc, 11-esből) és Lautaro Martínez (57.) góljára hazai részről Gianluca Scamacca (61.) válaszolt. Az Inter az ötödik idegenbeli meccsét is megnyerte a bajnoki idényben.

(Index / MTI)

Serie A, 11. forduló:

Vasárnap játsszák:

Hétfőn játsszák:

Pénteken játszották:

Rovatok