Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid hazai pályán vesztett értékes pontokat

2023. november 5., vasárnap 23:12

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (LaLiga) 12. fordulójában a Real Madrid hazai pályán gól nélküli döntetlenre végzett a Rayo Vallecano ellen. Ezzel a Girona a bajnokság éllovasa.

A Real Madrid múlt héten, idegenben győzte le a Barcelonát, vasárnap este pedig folytatta volna jó formáját a Rayo Vallecano ellen. A városi rivális elleni hazai mérkőzésen egyértelműen favoritnak számított Carlo Ancelotti csapata, de a Rayo mint kiderült, nehezebb falatnak ígérkezett a vártnál. 

Már az első félidőben több helyzetet kidolgozott a hazai csapat, Federico Valverde ziccert rontott, gólt viszont egyik csapat sem szerzett, így döntetlen állással fordultak a felek. A második játékrészben egyre inkább növelte a nyomást ellenfelén a Real Madrid, túlnyomó részt birtokolta a labdát, és több mint 20 lövést adott le a mérkőzés folyamán, de egyikből sem talált be. 

Rendkívül komoly védekező teljesítményt mutatott be a Rayo, amelynek eredménye egy értékes pont számára, a Real Madrid viszont a két elvesztett pontot látja a mérkőzésben, a vége 0–0. Ezzel 12 forduló után a Girona a spanyol bajnokság éllovasa, a Real Madrid a második. 

La Liga, 12. forduló

hétfőn játsszák:

Rovatok